Szeged és környéke

2009.03.15. 18:51

Vállalkozók képzése

Szeged - A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprice Europe Network szegedi regionális irodájával közösen, a gazdasági tárca támogatásával képzési programba kezdett: 10 hónapon át 200 kezdő és leendő vállalkozónak tartanak ingyenes felkészítő tréningeket.

Munkatársunktól

A képzési program sajtótájékoztatóval kezdődött, amelyen [namelink name="Németh Zoltán"], a CSMKIK titkára bemutatta a kurzusok tematikáját. [namelink name="Nemesi Pál"], a kamara elnöke cégével, a Ferroép Zrt.-vel maga is részt vesz a mentorprogramban, a hallgatók korszerű vállalkozói ismereteihez ő a legjobb vállalati gyakorlatuk bemutatásával, tapasztalataik átadásával kíván hozzájárulni. (A képzési programról további ismeretek a kamara honlapján is elérhetők: www.csmkik.hu.)

A sajtótájékoztatón részt vett [namelink name="Gérnyi Gábor"], a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium üzleti környezet főosztályának helyettes vezetője is, aki a vállalkozások életét, működését, piacra jutását könnyítő intézkedésekre hívta fel a figyelmet: kedvezőbb hitelfeltételek, az uniós pályázati források könnyebb és gyorsabb elérhetősége (40 százalék előleg), bürokráciacsökkentő intézkedések (például az építési szabályzatból 30 bürokratikus eljárást iktattak ki).

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!