Szeged és környéke

2017.06.21. 16:51

Vandálok elégették a tűzrakó helyet a Gergő ligetben - Használhatatlanná vált

Elégették a Gergő liget tűzrakó helyén az ülőtuskókat, használhatatlanná téve így azokat. A vandálok nyomait a liget - illetve az egész Rotary Tanösvény megálmodója, Farkas András vette észre tegnap délelőtt.

Munkatársunktól

A Tisza újszegedi árterében kialakított 3 kilométeres szakasz, amely a Bertalan hídtól a Maros torkolatáig tart, lassan 3 éve a szegediek kedvelt sétálóhelye. Ennek központi pihenője a Gergő liget, ahol két tűzgyújtó helyet alakítottak ki a sütögetni, főzni vágyók számára. Ezek egyikét tették most tönkre. Farkas András elmondta, hasonló rongálásra még nem volt eddig példa, egyedül a jelzőtáblákat lopták el néhányszor.

A vandálok jó néhány ülőtuskót tönkretettek, de szerencsére máris felajánlott valaki újakat. Fotó: Török János

A vandálok jó néhány ülőtuskót tönkretettek, de szerencsére máris felajánlott valaki újakat.

Fotó: Török János

A sétányt társadalmi munkában gondozzák, és most is magánszemélyek hozzájárulásának köszönhetően teszik rendbe, amit mások elpusztítottak. Már tegnap felajánlottak új ülőtuskókat az elégetett darabok helyett, így amint megoldják a kiszállítást, ismét lehet majd piknikezni a Tisza partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!