Szeged és környéke

2009.11.30. 17:55

Várni kell a szegedi Bertalan híd javítására

Szeged - Tábla jelzi, kerülni kell, de más nem történik, nem látni útjavítókat.

A dilatációs szőnyeg hibája miatt szombat óta egy sávra szűkült a Bertalan híd tetején a forgalom Szeged irányában, torlódnak az autósorok a reggeli és a délutáni csúcsban. Tábla jelzi, kerülni kell, de más nem történik, nem látni útjavítókat. A tiszai átkelőn nem acélfésűk csúsznak egymásba, ha a hőmérséklet-változástól „összehúzódik" vagy „dagad" a hídszerkezet, hanem gumiborítású acéllemezek segítik a mozgást hét helyen. A hídon lefelé is tábla hívja fel a figyelmet úthibákra.

Megkérdeztük a fenntartó Magyar Közút Zrt-t, meddig tart a fennakadás, mert úgy tudjuk: ilyen speciális gumiszőnyeget kicserélni pár napba telik keresztben a négy sávon, de legyártatni több hónapot vesz igénybe. Ráadásul egy-egy gumiszőnyeg két méter hosszú, tehát egyszerre minimum két sávot kell lezárni hozzá, mert egy sáv a hídon három méter széles.

Torlódnak az autósorok a Bertalan híd tetején. Fotó: Segesvári Csaba

Torlódnak az autósorok a Bertalan híd tetején. Fotó: Segesvári Csaba
Két dilatációs szerkezet hibás, javításukat jövőre ütemezték be, de mivel felgyorsult a leromlásuk, nem hosszadalmas közbeszerzési eljárásban, hanem gyorsított módon keresnek kivitelezőt. Ettől függ a munka befejezése – foglalható össze a közútkezelő szóvivőjének, Légrádi Veronikának a dodonai válasza. A pénz megvan rá, de amíg hozzáfoghatnak, további forgalomkorlátozásra is számítani kell.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!