Szeged és környéke

2007.12.10. 21:05

Véres arany Sándorfalván

Sándorfalva - Összesen 1687-en adtak vért novemberben a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjának közös szervezésében.

Munkatársunktól

Legtöbben (129-en) Sándorfalván ajánlkoztak donornak, a második helyre a Pick vágóhídjának munkatársai (104 személy) kerültek, a „bronzérmes" a szegedi Gábor Dénes szakközépiskola lett (87 fővel).

Sokan adtak vért a szegedi TIK-ben, a József Nádor szakközépiskolában, a Károlyi-kollégiumban, az élelmiszer-ipari főiskolán, a Teleki Blanka Kollégiumban, az egészségügyi főiskolán, a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolában, a Hermann Ottó Kollégiumban, a Tarján III. számú általános iskolában, a Pick Zrt.-nél, az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójában és a Szerencsejáték Zrt.-nél. Bordány, Öttömös, Algyő, Újszentiván, Balástya, Ópusztaszer, Dóc, Forráskút és Csengele lakói is vérükkel segítettek.

A levett vérmennyiségből 29 ér- és 80 szívműtétet, valamint egy veseátültetést hajtottak végre a régió szakemberei.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!