Szegedi Tudományegyetem

2013.05.24. 11:03

Régi és új ikonok - konferencia a test és lélek jelképeiről

A test és lélek kulturális jelképisége címmel rendeznek nemzetközi konferenciát SZTE Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszékén.

Május 29. és a 31. között a SZTE BTK Angol Tanszékén működő Kulturális Ikonológia és Szemiográfia Kutatócsoport (vezető: Szőnyi György Endre egyetemi tanár) rendezésében tartják az Iconology East and West nemzetközi sorozat idei záró konferenciáját. Az esemény témája a test és a lélek kulturális képvilágának ábrázolása, annak eszközei, technikái, hagyományai.

A találkozón 55 angol és olasz nyelvű szekció-előadás hangzik el, illetve nyilvános koncertet ad Janice Misurell-Mitchell amerikai zeneszerző, énekes és fuvolaművész (Korzó Zeneház május 29-én 19.30 óra).

A sorozatban tegnap Rijekáben a keresztutak ikonológiája témában kezdődött konferencia, május 27-től pedig Budapesten, a Közép-Európai Egyetemen az ikonikusság, szemiotika, történetiség témában tartanak előadásokat.

Kiemelkedik a programból a világhírű mitográfus és regényíró, Marina Warner plenáris előadása. A meghívott előadók között van Barbara Baert (Leuven), Ivan Gerat (Pozsony) és Rowland Wymer (Cambridge).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!