Szegedi Tudományegyetem

2014.02.26. 16:22

QS-rangsor: előkelő helyen a modern filológiai képzés

Szeged – Közzétette friss rangsorát szerda hajnalban a világ egyik legismertebb egyetemi tevékenységet minősítő cége, a QS.

Munkatársunktól

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (BTK) modern filológiai képzése az előkelő 101. és 150. közti besorolást kapta. Magyar állami egyetem még nem ért el ilyen helyet ebben a képzésben – közölte sajtótájékoztatón [namelink name="Pál József"] nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes. A szegedi egyetem a legjobb 700-as listán 13 tudományágban van jelen.

A QS-rangsor azért is fontos, mert a felsőoktatás piacosodik, és a rektorhelyettes szerint meg kell jelenni a nemzetközi piacon. Az értékelésben például az akadémiai közvélekedést, a későbbi munkáltatók véleményét és az oktató/hallgató arányt vették figyelembe. [namelink name="Csernus Sándor"], a BTK dékánja elmondta, jelzésértékű, hogy a modern filológiák jól szerepelnek, számítanak a versenyképességben. A karon az elmúlt 6 évben csökkent a hallgatói létszám – jelenleg 3728 fő –, de lassú, következetes és stabil építkezés folyik – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!