Szentes és környéke

2014.09.14. 21:19

Felavatták Szentesen a műfüves pályát

Szentes - Szentesen, a Pusztai László Sporttelepen átadták a 161 millió forintból épített műfüves labdarúgópályát.

K. E.

– Nagyon nagy nap ez! Nem is tudjátok elképzelni, mi milyen körülmények között nőttünk fel, de a nehézségek ellenére dolgoztunk, akartuk az eredményeket. Bizonyítsátok be itt, Szentesen, hogy igenis él a magyar utánpótlás – szólt tegnap a felsorakozott kis focistákhoz Mészöly Kálmán a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya. Ünnepi eseményre érkezett a Kurca-parti városba: a Pusztai László Sporttelepen átadták a 161 millió forintból épített műfüves labdarúgópályát. A város a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjában vett részt, a költségek közel háromnegyedét a szövetség, a fennmaradó részt az önkormányzat adta.

Mészöly Kálmán és Szirbik Imre adta át hivatalosan a pályát. Fotó: Králik Emese

Mészöly Kálmán és Szirbik Imre adta át hivatalosan a pályát. Fotó: Králik Emese
Az avatást gyermek focitornával kötötték össze, ezt a Szentesről elszármazott, idén elhunyt olimpiai bronzérmes futballista, Orosz Pál emlékére rendezték. A fia, ifjabb Orosz Pál, az FTC Zrt. igazgatója kijelentette: az édesapját örömmel töltené el, ha látná, milyen modern létesítményt kapott a város. Szirbik Imre polgármester arra biztatta a fiúkat, hogy igyekezzenek ők is a nagy előd sportkarrierjét bejárni.

A Szentes Junior FC klubelnöke, Szabó Zoltán önkormányzati képviselő kiemelte: a náluk sportoló közel 200 gyerek és fiatal életében jelentős minőségbeli változást hoz az új pálya. – Az elmúlt napokban mintegy 100 milliméter csapadék esett. A hagyományos pálya használhatatlan lenne, ezen pedig gond nélkül lemehet az emlékverseny – mondta. A Szentesi Kinizsi Szabadidős Tornaegyesület vezetője, Garai Szabó Imre kiemelte: a fejlesztés nemcsak a helyi futballéletnek, hanem az egész közösségnek a dicsőségére válik.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!