Szentes és környéke

2015.12.23. 22:13

A 65 év feletti nyugdíjasok sem csobbanhatnak ingyenesen

Van, akik a korábbi tarifáért úszhatnak, másoknak jegy- és bérletáremelésre kell számítaniuk jövőre a szentesi strandon. Napijegy kell majd a csúszdára, fizetnek a belépésért a nyugdíjasok is.

Králik Emese

Sok vita, többszöri nekifutás után fogadták el a szentesi képviselők az üdülőközpont jövő évre tervezett jegyárait. A ligeti strand az önkormányzat tulajdonában áll, nonprofit kft.-ként működik. Az elmúlt két évben több mint 2 milliárd forintért fejlesztették a létesítményt, fedett uszoda, wellness- és élményrészleg épült. Sok vita volt arról korábban, hogy ilyen mértékű bővítés, az azzal járó magasabb fenntartási költségek mellett lehet-e szokásokra, eddigi árakra hagyatkozni. Az ülésen Márton Mária ügyvezető is kitért erre. – Törekszünk rá, hogy minél több terhet vegyünk le az önkormányzat válláról. Adhatunk kedvezményeket, de akkor nagyobb mértékű segítség kell – vetítette előre.

 

Új részlegeket építettek, ezért néhány szolgáltatásért többet vagy külön kell fizetni. Fotó: Vidovics Ferenc

Új részlegeket építettek, ezért néhány szolgáltatásért többet vagy külön kell fizetni. Fotó: Vidovics Ferenc


– Jó lenne, ha a támogatás 100 millió körül maradna, bár ismerek a környéken olyan várost, ahol a költségvetésből 300 milliót tesznek a strandjukba – támasztotta alá Szirbik Imre polgármester. – Azt sem árt szem elől téveszteni, hogy egy strand nem klasszikus gazdasági társaság, hanem sport-, gyermekvédelmi, rekreációs intézmény – támasztotta alá Szirbik Imre polgármester.


Az ülés előtt nyújtotta be javaslatát a Fidesz-frakció, a kérdést a képviselők ez alapján tárgyaltak. Számos változáson túl a szentesi felnőttek továbbra is 1000 forintért mehetnek be, ha az élmény- és szaunaelemeket is használni akarják, 2350 forintot kell a pénztárnál hagyni. A szentesi diákok a korábbi 650 forintot fogják fizetni, az összes szolgáltatásért 1850-et. Megszűnik viszont a 65 éven felüliek ingyenessége, nekik a diákjegy tarifájával kell számolni. A 30 alkalmas szentesi diákbérlet ára 10-ről 15 ezer forintra nő, a csúszdára, amelynek használata eddig benne volt a jegyárban, ezentúl mindenkinek 250 forintért lehet napijegyet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!