Szentes és környéke

2016.08.12. 21:32

Kutya hűtőben, állatorvos konténerben: osztrák alapítvány fejleszti a szentesi állatotthont

Két konténert kapott a szentesi Mogyoró Állatotthon az osztrák fenntartójától. Az egyiket az itt dolgozó önkéntesek használják, a másikban rendelő lesz. Ez azért fontos, mert az idekerülő állatok egy része sérült. A menhely korábban használt hűtőkből hőszigetelt kutyaólakat készített.

Kovács Erika

A szentesi Mogyoró Állatotthont adományokból tartja fenn a Mentor 4 Dogs osztrák alapítvány. A kidobott, megmentett, sok esetben sérült ebeket önkéntesek gondozzák. A menhely most két konténert kapott.


– Ezek használtak, de nagyon jó állapotúak – mondta [namelink name="Izsák Gábor"] tanácsadó. – Budapesten vásárolta az alapítvány, augusztus elején szállították le Szentesre. Az egyikben a dolgozóknak öltözőt, pihenőhelyiséget rendezünk be. A másik konténer a kutyáké lesz, állatorvosi kezelővé alakítjuk. Nemsokára be is rendezzük a szükséges bútorokkal, például a kezelőasztallal, illetve a legfontosabb műszerekkel is felszereljük. A hideg-meleg vízről is gondoskodunk.


A vezeték kiépítése most történik – mondta Izsák Gábor, aki hangsúlyozta, a kezelőhelyiség nagyon fontos az állatotthon életében. A kutyák egy része betegen, sérülten kerül az állatotthonba, kezelésre van szükségük. Jelenleg a menhely munkatársai viszik őket az állatorvoshoz. Az udvaron ugyanis még egy sebkezelést sem lehet elvégezni. A kutyák utaztatása nemcsak költséges, de óriási stresszel is jár mind az ebeknek, mind a gondozójuknak. Ezentúl az állatorvos helybe jön. A kutyusokat pedig elég lesz pórázon a konténerhez vezetni, hogy a szükséges kezelést megkaphassák.


A Mogyoró Állatotthon kreatív újrahasznosítással már korábban is javított az állatotthon lakóinak életkörülményein (2016. június 17.: Hűtőben laknak a kutyák). Kidobott, feleslegessé vált hűtőkből szigetelt kutyaólakat készítettek kis ráfordítással, sok ötlettel. A különleges „lakások" nyáron hűvösek, télen pedig tartják a meleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!