Szentes és környéke

2016.08.01. 12:26

Százezret ér a városi díj

A kiemelkedően dolgozó közszolgák munkáját is elismerik Szentesen ettől az évtől kezdve, a képviselők a város egykori alispánjáról elnevezett Csergő Károly-díjat alapították meg.

Munkatársunktól

Erről korábban testületi ülésen volt szó. A kitüntetett a mindenkori polgármesteri fizetés – amely jelenleg havi 554 ezer forint, vetette közbe a város vezetője, [namelink name="Szirbik Imre"] – 20 százalékát kapja majd. Az eredeti előterjesztésben még 200 ezer forint állt, azonban a jogi bizottság elnöke, [namelink name="Rébeli-Szabó Tamás"] felhívta a figyelmet: a különböző helyi kitüntetésekkel járó pénzjutalmaknak arányosnak kellene lenniük, illetve tükrözniük kell az elismerés jelentőségét. Összehasonlításként elmondta, a díszpolgári cím a városvezetői fizetés 80 százalékával, a Szentes Városért Emlékérem a 30 százalékával jár. Azt javasolta: utóbbit is illene tíz százalékkal emelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!