Szentes és környéke

2016.10.20. 19:10

Vincze: Rébeli-Szabó József kiérdemelte, hogy uszodát nevezzenek el róla

Szentes - Rébeli-Szabó József megérdemli, hogy róla nevezzék el a szentesi üdülőközpontot, nem elsősorban sportolói, hanem rendszerváltó tevékenysége miatt - mondott egy érvet Vincze László korábbi országgyűlési képviselő a szerdai lapunkban tárgyalt téma kapcsán, hogy egy jelenlegi fideszes képviselő apjáról nevezik el a szentesi strandot.

Munkatársunktól

A nyugdíjas csongrádi politikus az utóbbi időben visszahúzódott a közélettől, és ez, mint mondja, jót is tett neki, most azonban úgy érezte, meg kell szólalnia. Mint egykori szentes-bökényi tanyai lakos, és mint Rébeli-Szabó párttársa fűzi hozzá véleményét a vitához. – Abban, hogy ott végbement a rendszerváltozás, és viszonylag simán megtörtént a földkárpótlás, neki elévülhetetlen érdemei vannak – mondta Vincze.


– Fontos emlékezni arra, hogy a kisgazdák vállalták ezt a kicsit sem hálás feladatot, olyan körülmények között, amikor az addig hivatalban volt elit visszahúzódott, mert megtorlástól tartott, és csak négy évvel később tért vissza a porondra.


Vincze szerint a névadást igazából nem Rébeli-Szabó fiának, és nem a Fidesznek kellett volna kezdeményeznie, hanem a rendszerváltásban részt vett embereknek, valójában az ő generációjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!