Szentes és környéke

2017.06.19. 14:25

Madármentő állomás nyílt a volt óvodában

- Az öreg épület fenntartása nem volt biztonságos, nyolc évvel ezelőtt ez az udvar elcsendesedett - emlékezett vissza Szentes polgármestere, Szirbik Imre az egykori Bocskai utcai óvoda előéletére.

Králik Emese

A helyi kezdeményezésről írtunk korábban (2017. április 27.: Madármentők kérik az egykori óvodát Szentesen). Az alapítvány igazgatója, [namelink name="Déri János"]  úgy fogalmazott: egy álom valósult meg Szentesen. [namelink name="Apaváriné Nagy Tímea"] állomásvezető öt éve foglalkozik sérült madarak mentésével, árva fiókák felnevelésével. – A gyerekekkel és a felnőttekkel is meg szeretnénk ismertetni a szárnyasokat – közölte. A csongrádi Bársony-középiskolában tanító [namelink name="Gila Olga"] – a nemzetközileg ismertté vált sminkmesteri munkájáról korábban A hét embere című rovatunkban írtunk – elmondta: az iskola diákjai sokat segítettek az állomás előkészítésében és a legnagyobb röpde elkészítésében.

A középiskolás lányokból Gila Olga varázsolt gyönyörű madarakat.

Az állomás rajz- és versíró pályázatot hirdetett a gyerekeknek, a munkákat július 18-áig lehet leadni. A három győztes ellátogathat a hortobágyi madárkórházba.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!