Szentes és környéke

2017.09.11. 13:37

Emlékeztek a petőfisek

- Semmit nem változtál! De jó újra látni téged! Hány éve is...? - ilyen örömteli, meghatott mondatokat lehetett hallani szombaton Szentesen. Az egykori Petőfi-iskola diákjai találkoztak a patinás intézménynél.

Králik Emese

Az emlékezők emelkedett hangulatába némi keserűség is vegyülhetett, az önkormányzat ugyanis hat éve megszüntette ott az alapfokú oktatást, az épületet azóta a Zsoldos- középiskola használja. Hétvégén azonban mégis ünnepelni gyűltek össze: a 105 éves iskolaépületet, ahol 60 éve indult ének-zenei oktatás.

Emlékeztek a petőfisek - GALÉRIA



– Visszatértek a közös emlékek, a tornaterem szaga, az érzés, mintha testvérek lennénk – osztotta meg benyomásait Szirbik Imre polgármester. Dömsödi Mihályné saját verssel készült az alkalomra, Kis-Rácz Antalné, Dóczi Gáborné Csiri néni és Labádi Lajos érdekes részleteket idézett fel az iskola múltjából.


Az épületben a Szentesi Vendégszeretet Egyesület kalauzolta végig az érdeklődőket, a volt petőfisek pedig az ifjúsági házban egy közös programmal zárták az emléknapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!