Szentes és környéke

2011.09.12. 21:05

Skabá fesztivál Bácskai Mihály emlékére Szentesen

Szentes - Nemrégiben hunyt el a Horváth Mihály Gimnázium egykori igazgatója, a drámatagozat megalapítója, Bácskai Mihály, illetve ahogy Szentesen ismerték: Miska bácsi. A pénteken és szombaton rendezendő fesztivált az ő emlékének ajánlják.

Munkatársunktól

– Az elmúlt években is bemutattuk itthon a kapolcsi darabokat, de ez az első alkalom, hogy kétnapos fesztivált szervezünk – fogalmazott [namelink name="Szurmik Zoltán"], az irodalmi-drámai tagozat vezetője. – Idén is láthatja a közönség ezeket az előadásokat, illetve meghívtunk volt tanítványokat. Érdekesnek ígérkezik például a makói [namelink name="Bozsoginé Kovács Tünde"] által rendezett népballada, amelyben fogyatékkal élő gyerekek szerepelnek. A tervek szerint ezentúl minden évben megrendezzük Miska bácsi emlékére a Skabá fesztivált. A kétnapos rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit várunk. A fesztivál péntek délután 4-kor kezdődik az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!