Szépek Szépe 2009

2009.08.05. 22:16

Tünde, a magabiztos tesztpilóta

A Szépek szépe verseny győztese, Benák Tünde tegnap tesztelte a játék főszponzorának nyári ajánlatát, a Peugeot új kabrióját. A C-Mobil által rendelkezésre bocsátott autót hamar megszerette a csinos hölgy, fél óra elteltével olyan magabiztosan furikázott, mintha mindig ezt vezette volna.

Kovács András

Kevés hiányzott ahhoz, hogy Benák Tünde, a Peugeot C-Mobil Szépek szépe játékunk nyertese élesben is kipróbálhassa tegnap, amint a Peugeot 308 CC saját csomagtartójából veszi elő keménytetejét, s hajtogatja azt a vezető fölé, ha elered az eső. De az esőnek csak a lába lógott. Tünde láthatóan nagy kedvvel ült be az autóba, de óvatosan kezdett, és nem csupán azért, mert nyolcassal kezdődött a kipróbált – jól felszerelt – modell árcédulája. A tesztelés alatt egyetlen „női vezetős" tulajdonságot találtunk csupán: a „kiférek-e még a másik autó előtt a kereszteződésben vagy nem" kérdést. A második óra végére ez is eltűnt.

Hadd lobogjon a hajunk – adta ki a jelszót Tünde, így végig nyitott tetővel mentünk az egyik fotózási helyszíntől a másikig. Nem száguldós típus, de országúton is könnyen tartja a forgalom tempóját. Ilyen autóval amúgy sem illik sietni, ezt jól érezte meg az alkalmi tesztpilóta. Jól állta azt a megpróbáltatást is, amikor tempósan vettük egyik-másik körforgalmat, ahol már nem a sofőr, hanem a biztonsági elektronika „diktált".

Benák Tünde boldogan pózolt a vadonatúj kabrióban. Fotók: Frank Yvette


– Kellemes vezetni, biztonságos, nagyon nőies autó – fogalmazott Tünde, aki kiemelte, hogy praktikus, könnyen kezelhető, és jól lehet vele parkolni. Bizonyította is: a rakparton profin állt be két autó közé, és több hibátlan Y megfordulást is abszolvált a fotósok kedvéért.

var so = new

SWFObject("http://csp.picsearch.com/players/mediaplayer.swf?customimage=http%3A//csp.picsearch.com/img/Q/9/0/B/thumb_Q90BmpreG024O_1Cs56jxw/5.jpg&playlist=http%3A//csp.picsearch.com/playlist%3Fauth%3DwOqN2acc_MOGamOYadEhoXmIEXXISSxBBamYqtuFIHBbyu_kHg2GnLPEpMeXU5EcVgppaHkTWPt_8_XG1K60FBEsdXwcPxVN-X82TJ5quxzEe89f4L_xM9JWXQuDwBlASUI3kkIs9vqqIiipOjOJkdw5RXjKfAxJpMxZ_MrLfEKBRJfzS2lZWsMIOPXKeJcTR4XMrfxwhRdocwTorrodW8On3MUVKa6O&fullscreenpage=fullscreen%3Fpermaid%3DQ90BmpreG024O_1Cs56jxw&fsreturnpage=main%3Frequest%3Dframe%26permaid%3DQ90BmpreG024O_1Cs56jxw&repeat=list&allowfullscreen=true&", "mediaplayer", "320", "277", "8", "#F5F5F5");

so.addParam("quality", "high");

so.addParam("width", "320");

so.addParam("height", "277");

so.addParam("allowScriptAccess", "always");

so.addParam("allowFullScreen", "true");

so.write("Q90BmpreG024O_1Cs56jxw");

// ]]>

Tünde és az oroszlán

– Akár ebéd után elindulnék az autóval a tengerpartra a barátnőimmel, biztosan nem lenne semmi gond az úton – nyilatkozott magabiztosan a Szépek szépe verseny győztese a Peugeot 308 CC-ről.

Tündi, az oroszlánszelídítő. Fotók: Németh Norbert


A „nőies" autóról annyit azért érdemes tudni, hogy 150 lóerős, vagyis a sietős hölgyeknek is jó választás a hatsebességes, valóban négy évszakos kocsi. A Peugeot-nak ebben nagy gyakorlata van: az újkori autózás történetében a Mercedes után ez a márka vállalkozott először arra, hogy saját csomagtartójába rejtse kemény tetejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!