Bulvár, celeb

2012.01.14. 15:58

Kocsis Tibor: 2011 az egyik legjobb évem volt

A harmincéves Kocsis Tibor nyerte 2011-ben az X-faktor televíziós tehetségkutatót: jobb irányt vett az élete az elmúlt évben, mint amit várt. A győztessel arról is beszélgettünk: több barátság köttetett a verseny alatt, és odafigyel arra, hogy ne változtassa meg a siker.

Farkas Judit

– Nagyot változott az élete 2011-ben, hiszen megnyerte az X-faktort. Tett tavaly újévi fogadalmat, fogalmazott meg kívánságot?

– Valahogy minden évben általános jellegű fogadalmakat teszek. Tavaly azt kívántam, hogy olyan sikeres új évem lehessen, amelyben megtalálom a számításomat, az anyagi, érzelmi biztonságot, boldog legyek, kerek legyen az életem. Nagy célokat nem fogalmaztam meg, ehhez képest kicsit jobb irányt is vett az életem, mint amit vártam. Szakmailag, zeneileg az X-faktoros győzelemmel elértem, amit lehetett, és emiatt nagyon boldog vagyok. Ahhoz képest, hogy annyira nem indult jól, 2011 az egyik legjobb évem lett.

Kocsis Tibor: Szeretnék minél hamarabb a saját dalaimmal a közönség elé lépni. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Kocsis Tibor: Szeretnék minél hamarabb a saját dalaimmal a közönség elé lépni. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
– Arénás nagykoncertek, országjárás az év végén és az új év kezdetén... Volt ideje pihenni az ünnepek alatt?

– A karácsony napjait leszámítva folyamatosan jöttem-mentem, tettem a dolgomat. Próbálom intézni a jövőmet és tárgyalni a zenei karrieremmel kapcsolatban. Nagyon zsúfolt lesz az év első fele: koncertek, fellépések, a saját zenei anyagom elkészítése... Zajlanak az egyeztetések, szeretnék minél hamarabb a saját dalaimmal a közönség elé lépni. Győztesként kerültem ki az X-faktorból, és ez nagyon sok munkával jár – de ez nem gátol meg abban, hogy dolgozzam a lemezemen. Nagyon jó a kedvenc dalaimmal járni az országot, annál már csak az lehet jobb, ha a saját számaimmal ismertetem meg a közönséget.

– Milyen stílusú zenére számíthatunk?

– Az érzelmesebb, dallamosabb popszámok állnak hozzám közel, ezek közül is az elegánsabb vonulatot képviselem, mint például Michael Bublé poposabb dalai. Ilyen irányban szeretnék elmozdulni. Laza, de elegáns, populáris, dallamos és szerethető dalok – ezeket hallgatom, szeretem énekelni.

Kocsis tibor az X-Faktorban

– Mióta tudja magáról, hogy énekléssel szeretne foglalkozni?

– Kisgyermek koromtól fogva énekeltem, hol kórusban, hol egyénileg. Tinikoromban gondolkodtam rajta először, amikor az ember keresi a saját álmait, hogy szeretnék az éneklésből megélni. Ám én nem forrtam ki olyan gyorsan, kerestem az utamat, más dolgokkal is foglalkoztam. Kommunikáció-művelődésszervező szakon végeztem a főiskolát, majd jöttek a kisebb-nagyobb tehetségkutatók. Van civil foglalkozásom – sorsolási menedzser –, amelyben jól éreztem magam, mégis dédelgettem: énekelni fogok. Harmincévesen az utolsó nagy próbálkozás volt részemről az X-faktor, adtam a sorsnak még egy esélyt, hogy éljek a tehetséggel, amellyel a Jóisten megajándékozott.

– Janicsák Veca után esett ki a 2007-es csillag születikben. Miért várt négy évet a következő próbálkozással?

– Ez a négy év nem telt teljesen zene nélkül, és a Csillag születiknek is volt utóélete. Most éreztem úgy, hogy ez jó lehetőség, meg kell próbálni – kellett ez az idő, hogy beérjen a gondolat.

– Mikor érezte úgy először: megnyerheti a versenyt?

– Amikor bekerültem a legjobb három közé, ha nem is úgy éreztem, megnyerhetem a verseny, már meg akartam nyerni. Azt gondoltam: a lehetőség adott, élni kell vele, higgadtan, magamat adva.

Kocsis Tibor: Az igazi barátok és a családom véleménye számít, másoké nem. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Kocsis Tibor: Az igazi barátok és a családom véleménye számít, másoké nem. Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

– Alakultak ki jó barátságok a versengés ideje alatt, vagy vetélytársakat láttak csupán egymásban?

– Az összes versenyzővel jó viszonyt ápoltam. Már eltelt néhány hét a verseny vége óta, és látom, kivel fogom a jövőben is tartani a kapcsolatot – és ezt nevezhetjük barátságnak. A közös turné mellett együtt töltöttük a szilvesztert, mindig számíthatunk egymásra, szinte napi kapcsolatban állunk és kíváncsiak vagyunk egymás dolgaira. Ilyenek a fiúk az Apollo 23-ból, Gyurcsik Tibor – aki sajnos az első körben kiesett –, és Tarány Tamás. Mondták sokan: majd a tehetségkutató vége felé, amikor érzik a verseny tétjét, elindul a fúrás-faragás. Ám nem így történt, mindössze esélylatolgatás folyt. Mindenki el volt foglalva azzal, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, nem tekintettünk vetélytársként a másikra.

– Bizonyára sok jó tanácsot kapott a siker kezelésével kapcsolatban: mit gondol, mire kell különösen odafigyelnie?

– Arra, hogy akikkel eddig jóban voltam – barátok, család –, megtartsam az eddigi viszonyt, és maradjak ugyanolyan, mint voltam. Sok jelzést kaptam, hogy nem változtam semmit a győzelem óta, de meg is lepődtem ezen: miért is változtam volna? Attól, hogy az életem fenekestől felfordult, én magam miért lennék más ember? Az igazi barátok és a családom véleménye számít, másoké nem, mert mindig mondanak rosszakat is az emberről. Úgy gondolom, nem én változom, hanem a környezetem és a körülményeim – szeretném, ha nem lenne nagy a változás.

– Mit árul el a magánéletéről?

– Egyedülálló vagyok, tavaly lett vége egy hosszabb kapcsolatomnak. A műsor óta, ha lett is volna rá lehetőség – nyilvánvalóan volt rengeteg –, kitértem előle, nem erőltettem. Tudom, mennyire nehéz ilyen körülmények között párkapcsolatot fenntartani – nem keresem tudatosan a szerelmet, de úgy gondolom, előbb-utóbb megtalál. Ha visszatér az életem a normális kerékvágásba, felveszem a fellépések ritmusát, talán jön hozzá pár is, aki tolerálja az énekes életformát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!