Bulvár, celeb

2019.05.20. 09:20

Most lenne harmincéves a Calypso Rádió

A Calypso Rádió csúcsokat döntött annak idején. Az első két-három évben többször is megesett, hogy egy időben egymillió-kétszázezren is hallgatták a műsort.

A szórakoztató és könnyűzenei műsorokat sugárzó adót a Magyar Rádió és a Multimedia Organisation alapította 1989-ben, az első adás május 22-én szólalt meg. Olyan ikonikus műsorvezetők dolgoztak az adónál, mint például Antal Imre, Szilágyi János, Novotny Zoltán, Molnár Dániel, Dombóvári Gábor, vagy éppen Albert Györgyi - emlékezett vissza a Bors.


A Magyar Rádió vezetése már hosszabb ideje gondolkodott azon, hogy egy olyan adót teremtsen, ami teljesen kiszolgálja és szórakoztatja a hallgatókat. Egy kereskedelmi adóban gondolkoztak, aminek vezetését az akkor már elismert rádiós szakemberre, B. Tóth Lászlóra bízták.


Emlékszik még a rádió indulójára?



– Fantasztikus lehetőséget kaptam, olyat, amit csak egyszer kaphat életében az ember – emlékezett a főszerkesztő, B. Tóth László. – Szabad kezet kaptam a gárda összeállításában, olyan műsorvezetőket kerestem, akik munkájukkal már korábban is elismerést vívtak ki. Saját ötletekből állítottuk össze a műsort, minden- nap más és más vezette az adást. Rövid idő alatt a hallgatók megtanulták, hogy hétfőn például Kőszegi Gábor várja őket. A műsorvezetőknek soha nem szabtuk meg, hogy mennyit beszéljenek, egyetlen feltétel volt, érdekességek és különlegességekről szóljon a rengeteg zenével, régi slágerekkel fűszerezett műsoruk.


B.Tóth László kiemelte, először, mondhatni úttörőként vezették be az interaktív rádiózást, amelyben mindig főszerepet kaptak a hallgatók, akiket szinte percenként csábítottak arra, hogy telefonáljanak és kapcsolódjanak be a műsorba. Újításként vezették be a telefonos játékot is, amelyek győztesei apróbb és nagyobb ajándékokat, akár külföldi utazást is nyerhettek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!