Bulvár, celeb

2009.03.25. 19:51

Zséda vallja: precízebbé tette az anyaszerep

Zsédenyi Adrienn március 19-én elnyerte a Magyarországon először meghirdetett Glamour Women of the year legjobb énekesnőjének járó díjat. A magazin olvasói hat kategóriában szavazhattak: megválasztották a legjobb sportolónőt, és a legsármosabb férfit is. A 34 éves Zsédát új stílusáról és az anyaságról is kérdeztük telefonos interjúnkban.

Kancsár Tímea

– Gratulálunk. A hét végén önnek ítélték oda a Glamour Women of the year legjobb énekesnőnek járó díját. Meglepte az elismerés?
– Az olvasók szavaztak, ilyenkor nem lehet előre borítékolni az eredményt. Mivel a közönség visszajelzése nagyon fontos számomra, nagyon izgultam a gála előtt. Nemrég jelent meg legújabb lemezem, és azóta ez volt az első közönségszavazás. Kamaszkorom óta a színpadon állok, sokan azóta követik pályámat. Talán ennek is köszönhető a siker.

– A díjkiosztó gálaesten sötétbordó miniruhát viselt egy trendi „gladiátor" szandállal, legújabb klipjében is dinamikus, fiatalos öltözékben láthatjuk. Minek köszönhető a stílusváltás?
– Soha nem játszottam szerepet. Amikor a kisfiamat vártam, több időm volt gondolkodni. Azóta máshogy látom a média és a zene világát, és persze magamat is. Nemcsak a lemezem, a személyiségem is érettebb lett. Kislányként indultam el a pályán, beburkolóztam a ruháimba. Mára bátrabb lettem: meg merem mutatni azt, amim van. Az új, Rouge című albumomon már nem a lírai, poétikus, kissé naiv Zséda dominál. Nyitottam a fiatalabb közönség felé, és az új lemezzel a szórakoztatáson kívül más céljaim is voltak: olyan komoly dolgokra szeretném felhívni a figyelmet, mint a családon belüli erőszak problémája. A ruhatáram is megújult. Aki ismer, az tudja, rajongok a divatos holmikért. Egy énekesnő számára elengedhetetlenül fontos, hogy lépést tartson a divattal. A Glamour díjátadóján a legújabb, Louis Vuitton tervezte ruha- és táskakollekciót viseltem. A lábbelim pedig kész műalkotás volt: toll és gyöngy is díszítette. Szeretem, ha valami játékosan elegáns, sikkes.

Az énekesnő a díjjal. Fotó: DM/DV

Az énekesnő a díjjal.
Fotó: DM/DV

– Mit szól a változáshoz a férje? Nem féltékeny?
– Őt nem sokkolja, hogy néhány centivel rövidebb a szoknyám. Sőt! Inkább örül neki. Nyitott ember, és én sem adok rá okot, hogy féltékeny legyen. Másrészt őt nem érte nagy meglepetés, hiszen folyamatában szemlélte a változást.

Lapunk 95. születésnapján énekelt

Zsédenyi Adrienn már születésnapot is ünnepelt a Délmagyarországgal: fergeteges koncertet adott a Klauzál téren rendezett egész napos mulatságon, amellyel lapunk fennállásának 95. évfordulóját köszöntötte 2005-ben. „Csápolás, sikongatás, örömfütty, eksztázis!" – írtuk a neves énekesnő koncertjéről: a születésnapi bulin több ezren vettek részt. Nagy sikert aratott Zorán, Csonka András és a Fiesta is.

– Kisfia, Nimród már másfél éves. Megfér egymás mellett a lemezbemutató turné és az anyaság? Ki vigyáz Nimródra, amíg ön koncertezik?
– Minden programomat igyekszünk úgy szervezni, hogy a kisfiam ne érezze a hiányomat. Az anyaszerep sokkal precízebbé tett. A mai világban természetes, hogy egy nőnek hivatása és családja van egyszerre. Orvosok, pedagógusok és még sorolhatnám, milyen sokan, milyen komoly munkákat egyeztetnek össze az anyasággal. A koncertek idején az apukája vigyáz a kisfiunkra, illetve van egy képzett segítségünk is.

– A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatára járt néhány évig. Szívesen jön vissza a környékre nosztalgiázni?
– A Szentesen töltött évek nagyon meghatározóak voltak az emberekhez és a művészethez való viszonyom alakulásában. Néhány hónapja koncerteztem Szentesen, megéreztem az ismerős illatokat, előtörtek a kedves emlékek. Két hete a szegedi lemezbemutató koncerten is lelkes közönség fogadott. Szegeden élmény játszani, a környéken van az egyik legaktívabb rajongói klubom. A legtöbb fellépésemre elkísérnek.

– Várja a május 28-i koncertet a Budapest Sportarénában?
– Minden előadó életében eljön az a pont, hogy meghódítsa az Arénát. Igazi ünnepre készülünk: minden ott lesz, ami én vagyok és voltam.

Címkék#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!