Vezető hírek

2019.09.15. 16:29

Telt ház az alsóvárosi családi pikniken

Hagyományos népi játékokkal, arcfestéssel, lufival és vattacukorral várták a szegedieket az alsóvárosi családi pikniken. A szikrázó napsütésben több száz család töltötte a vasárnapot a Mátyás téren.

Munkatársunktól

A nagyszülők fából készült játékai – a lengőteke, hintaló, teknő, kézi hajtású körhinta – Csongrádról érkeztek. Tisza Sándor hagyományőrző szerint sok gyerek ilyenkor csodálkozik rá arra, hogy a házilag elkészíthető játékokkal is lehet önfeledten játszani. A rendezvény sztárfellépője a Crystal együttes egykori frontembere, Kasza Tibor volt. A piknik fővédnöke, Nemesi Pál független polgármesterjelölt lapunknak azt mondta: Alsóvároson régi hagyománya van a családi pikniknek, ezt a tradíciót akarták feleleveníteni. Szeged csak akkor lehet sikeres és erős, ha a város vezetése folyamatosan párbeszédet folytat az emberekkel. Meghallgatja, hogy mire vágynak az adott városrészben és közösen cselekednek. Ezek a rendezvények kiváló alkalmak az őszinte párbeszédre – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!