Megyei hírek a járványról

2021.12.17. 07:00

A Kinizsi 100 ezer forinttal motiválta oltásra a dolgozóit

A fábiánsebestyéni Kinizsinél jelentős összegű pénzjutalmat kaptak azok a dolgozók, akik mindhárom védőoltást felvették. Mindszenten a háziorvosok kampányolnak a védőoltás mellett.

Kovács Erika, Suki Zoltán

Forrás: Frank Yvette

A fábiánsebestyéni Kinizsi Zrt. kiemelt kérdésként kezelte, hogy minél több dolgozó vegye fel a koronavírus elleni védőoltásokat. Nem szankcionáltak, hanem pénzjutalmat adtak azoknak a munkatársaiknak, akik beoltatták magukat. Több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak, akik mindhárom oltással rendelkeznek. 

– Amikor a vakcina már el­­érhetővé vált, magam is példamutatással jártam elöl, beoltattam magam, másnap pedig 50-en tették ugyanezt. Megértették, hogy ennek mekkora jelentősége van a saját egészségük és a cég érdekében is. Mára a dolgozóink körülbelül 90 százaléka oltással rendelkezik – mondta Farkasné Márton Katalin, a Kinizsi Zrt. vezérigazgatója. Ennek is köszönhető, hogy a mintegy 100 főt alkalmazó cégnél csak néhány covidos betegük volt. 

– Jó néhány környékbeli vállalkozásnál is láttuk, hogy milyen nagy bajba kerültek, mert több dolgozójuk megbetegedett, alig volt, aki az állatokat megetesse – mondta. 

Farkasné Márton Katalin elmondta, az oltásoknak köszönhetően a mintegy 100 főt alkalmazó cégnél csak néhány covidos betegük volt.  Fotó: Frank Yvette

Forrás: Frank Yvette

– A törvény nem tiltja, hogy jutalmazzuk azokat, akik beoltatták magukat. Akik felvették a harmadik oltást is, több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak. Természetesen nem csupán ezért kérték a dolgozók az oltást. Szeretnénk elérni, hogy nálunk senki ne legyen kitéve ennek a rettenetes betegségnek – hangsúlyozta a vezérigazgató, kiemelve, a még oltatlan dolgozóik is megkapják az összeget, ha elmennek a védőoltásra. 

Mindszent háziorvosai mindenkit arra kérnek, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást, hiszen csak így kerülhető el, hogy súlyos tünetekkel járjon a fertőzés – írják a település közösségi oldalán. 

Ha valaki még ma bejelentkezik, akkor 1-2 héten belül megkaphatja az oltást a háziorvosoknál is. 

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron variáns magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció indult tegnap, ami szombatig tart. Csongrád-Csanád megyében Szegeden a Vasas Szent Péter utcai rendelőben, Hódmezővásárhelyen a Dr. Imre József utcában, Makón a Kórház utca 2.-ben, Szentesen pedig a Sima Ferenc utcában lehet regisztráció nélkül felvenni az oltást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!