Domaszék

2021.12.22. 14:00

Meglepetésfelvonulások színesítették az adventet

A járvány ellenére mozgalmas, meglepetésekben gazdag adventi vasárnapokon van túl Domaszék, ahova a Mikulás motoron érkezett, hét országra szóló traktorfelvonulást rendeztek, és szalmalabirintust is építettek.

Kovács András

Forrás: Domaszéki Hírtér

Idén a szokásostól eltérő, változatos programokkal tették színesebbé az adventi vasárnapokat Domaszéken. November 28-án először gyúltak fel a faluközpont, a Köztársaság tér ünnepi fényei. A rá következő héten a Mikulás feldíszített ol­dalkocsis motorján látogatta körbe a település utcáit, fényfüzérekbe öltöztetett motoros kíséretével. Hétfőre lecserélte járművét, és már lovas hintón érkezett a Kincskereső Óvodába, ahol tágra nyílt szemekkel várták a kicsik. 

 

A következő vasárnapon – idén először – a település gaz­dálkodói fogtak össze, hogy ünnepi fényekkel ékesített traktorjaikkal és munkagépeikkel vonuljanak fel az utcákon. Az ötletesen feldíszített gé­­pek hosszú kilométereken keresztül rótták a falu utcáit. 

A menetet összesen 12 traktor alkotta, ezek között voltak Massey Ferguson, Zetor és John Deere munkagépek is. 

A legtöbb a fiatalabb trak­­torgeneráció tagja volt, elsősorban szántóföldi munkában alkalmazott darabok, 1-től 20 évesig terjedő „életkorral”. 

A negyedik adventi vasárnap a gyerekeket a játékcsereprogram mellett izgalmas szalmalabirintus is várta, amelyhez a bálákat az önkormányzat biz­­tosította. Kihelyezésükről a település-karbantartó cég, a Domatisz Kft. gondoskodott, és a tervek szerint január elején bontják csak el, addig az ünnepi díszítés részeként várja az arra járókat a Köztársaság téren. 

Forrás: Domaszéki Hírtér

A hála napja is volt az utolsó adventi vasárnap, hiszen számos család karácsonyát tették szebbé a helyi civil szervezetek és magánszemélyek, akiknek az adománygyűjtését külön is megköszönte Sziráki Krisztián. 

A polgármester elmondta, számos olyan önkéntes adományozó jelentkezett, akiknek az önkormányzat is készségesen segített olyan családokat találni, amelyeknek néhány apróság, egy cipősdoboznyi tartós élelmiszer, vagy egy kis használt játék is nagyon sokat tud jelenteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!