Szegedi hírek

2021.12.11. 09:58

Növelik a dolgozók bérét az SZTE-n

Mind az alapbérek, mind a személyre szabott, teljesítményekhez kötött díjazások tekintetében jelentős növekedésre számíthatnak az egyetemi tanárok, kutatók – írja az SZTE.

delmagyar.hu

Forrás: Sándor Judit/Illusztráció

Fotó: Sándor Judit

A Szegedi Tudományegyetem új bérstruktúrát vezet be, mely három elemből áll össze, a jelentősen megnövelt alapbérből, a teljesítményen alapuló, éves szinten értelmezhető, az alapbérbe beépülő fizetésemelésből és szintén a teljesítményen alapuló, akár több havi bért is jelentő, éves bónuszból.

Az egyetemi tanárok alapbére jövőre átlagosan 40, az egyetemi docenseké 33, az adjunktusoké 60, a tanársegédeké 78%-kal nő.

Korábban egy tanársegéd átlagos alapilletménye 213.685 Ft volt, amely 380.000 Ft-ra emelkedik. Egy egyetemi tanár alapilletménye a Szegedi Tudományegyetemen legkevesebb 800.000 Ft lesz. A kollégiumi tanárok alapbére 400.000 Ft-ra, a nyelvtanároké pedig 450.000 Ft-ra emelkedik.

A teljesítményalapú juttatások alapját képező teljesítményértékelési rendszerek véglegesítésére 2022 első negyedévében kerül sor.

A köznevelésben, a szakképzésben, illetve az egyéb szakmai és funkcionális munkakörökben nem akadémiai területen dolgozó kollégák fentiekkel párhuzamos bérrendezése is megindult, az ő anyagi megbecsülésük ugyanilyen fontos és aktuális az össz-egyetemi teljesítmény sikeres biztosításához. Ezen dolgozók számára is új bérstruktúrán alapuló bérrendezést tervez az SZTE a szeptemberi 15%-os béremelésen túl, itt, a munkakörök különbözősége miatt, a bérrendezés az érdekképviseletekkel történő egyeztetés után kerül bejelentésre.

Nőnek a hallgatói támogatások is, 2022-ben a START ösztöndíj keretösszege duplájára emelkedik, melyből így több mint 1000 újonnan felvett hallgató is részesülhet, tovább bővítve az SZTE hallgatói által elérhető támogatásokat – írja honlapján az SZTE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!