Szegedi hírek

2021.12.15. 17:00

Toroczkai: a szegedi városvezetés nem állt a nyugdíjasok mellé

A közös küzdelmük sikerének nevezte Toroczkai László azt, hogy a szegedi nyugdíjasok visszakapták a régi jegyárakat a Napfényfürdő Aquapolisban. A Mi Hazánk elnöke felszólította Botkát, hogy segítsen abban, hogy minden szegedi megkapja a korábbi kedvezményeket.

Kiss Anna

Forrás: Frank Yvette

– Olyan ritka eseményről számolhatok be, amely bebizonyította, hogy a civil kezdeményezés még működik Magyarországon, és hogy a pártérdekeket félretéve el lehet érni eredményeket. Siker koronázta meg a több mint féléves küzdelmet, ugyanis a Napfényfürdő Aquapolis többségi tulajdonosát képviselő Mészáros Lőrinc bejelentette, hogy személyes beavatkozásának köszönhetően visszaállítják a korábbi jegyárakat – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Mint ismert, idén nyáron jelentős drágulás történt a fürdőben, a helyieknek járó kedvezményeket a felére csökkentették, a nyugdíjas bérleteket pedig megszüntették, ezért az idősek levelet írtak Mészáros Lőrincnek, a Mi Hazánk Mozgalom pedig a kezdeményezés mellé állt. 

Toroczkai László elmondta, egyedül ők támogatták a szegedi nyugdíjasokat, akik elfogadták a segítségét függetlenül attól, hogy a politikai világképük nem egyezett. Jelezte, ezt követően a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökétől, Gémes Lászlótól kért segítséget, aki megyei lokálpatriótaként felkarolta a kezdeményezést, és Mészáros Lőrinchez fordult a szegediek kérésével. Ennek eredményeként történt a napokban Mészáros Lőrinc bejelentése, miszerint visszaállítják a 2019-es jegyárakat – tette hozzá.

– Több szegedi párthoz hasonlóan a szegedi városvezetés sem támogatta a szegedi nyugdíjasokat, mert úgy vélték, hogy a magáncég ügyeibe nem lehet beleszólni. Pedig a balliberális városvezetésnek óriási felelőssége van abban, hogy ide jutott a fürdő, ők kezdték meg a privatizációt, melynek eredményeként Leisztinger Tamáson keresztül Mészáros Lőrinchez került a fürdő – hangsúlyozta.

Csak a Mi Hazánk Mozgalom segített az időseknek abban, hogy visszakapják a régi jegyárakat. Fotó: Frank Yvette

Toroczkai László szerint Mészáros mostani bejelentése csak az első siker, ugyanis a következő céljuk az, hogy minden szegedi számára elérhető legyen a fürdő, mert nekik épült, nem azért, hogy valakiket gazdagítson.

– Nemcsak a nyugdíjasoknak, hanem minden szegedinek kedvezményeket kell biztosítani. Éppen ezért felszólítom Botka Lászlót, hogy álljon a kezdeményezésünk mellé, mert ez a legkevesebb, amit megtehet a városlakókért – zárta a sajtótájékoztatót Toroczkai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!