szombati élmények a szerelvényen

2021.12.13. 13:55

Továbbra is sláger a tramtrain

Szombaton elutaztunk Vásárhelyre a tramtrainnel, és azt tapasztaltuk, két hét után is töretlenül népszerű az április 15-ig ingyenesen használható új közlekedési eszköz. Hódmezővásárhelyről vissza a megyeszékhelyre, már a Kálvin János téri megállónál megtelt a szerelvény, az ott felszállóknak már csak állóhely jutott volna.

Imre Péter

Fotó: Frank Yvette

– Még 12 perc van az indulásig, szálljunk át a villamosra – mond­­ta párjának az Indóház téren felszálló fiatal nő, amiből következik, Szegeden belül közlekedve villamosként számítottak volna a tramtrainre. Sokan használják úgy. 

 

Martin és a vonatok 

 

Amikor Budai Martint kérdeztük, édesanyját hívta segítségül. Budai Lajosné Andrea elmondta: rendszeresen utaznak a villamosvasúttal, kapóra jön nekik, közel van az otthonukhoz, mert Vásárhelyen a nagyállomásnál laknak. 

 

– A tramtrain nagyon jó, ké­­nyelmes és Magyarország első villamosa, amely két város kö­­zött közlekedik, azokat köti össze, érintve a centrumaikat. Anya, előre ülök a legelső székbe, akkor előre is kilátok a vezető ablakánál – mondta Martin. 

 

 

Az autista fiatalember kedveli a vonatokat, villamosokat, csak az utazás kedvéért is elmennek városokba, bejárták már az egész országot. 

 

– Nincs olyan, amin ne ül­tünk volna, a fővárosban a villamosok megállóit fejből tudja, nyáron a Balatonra is vonattal megyünk, 5-6 órát fürdünk, majd visszajövünk. Egyik karácsonykor az ajándékokat személyesen vittük el Szombathelyre, nem került többe, mint ha csomagként adjuk fel – sorolta, és közben elindult a tramtrain. 

 

A Rókusi pályaudvarnál is sokan vártak és szálltak fel a tramtrainre. Fotó: Frank Yvette

 

 

Teli szerelvények 

 

A szegedi nagyállomástól még „szellősen” haladt ki, de pár megálló után lassan megtelt a szerelvény. Egy Szegeden dolgozó, haza igyekvő vásárhelyi fiatalember kerékpárjával nem fért fel az 1 órával korábbi járatra, és arról is kis híján le­maradt, amivel utaztunk. Akadt olyan középkorú nő, aki érvényesíteni akarta a jegyét, nem sikerült, és ott a helyszínen tudta meg, díjmentesen utazhat. 

 

Ülőhely a szegedi útvonal felétől már nem volt, egy fiatal lány azzal vigasztalta magát és kedvesét: így állva legalább jobban kilátnak az ablakon. 

A csengő éles, kellemetlen, rikoltó hangjára panaszkodó olvasónk­nak örömmel „jelenthetjük”, úgy tapasztaltuk, mintha halkult volna az ajtók jelzése. 

 

Vissza, busszal 

 

 

A visszautat is a villamosvasúttal terveztük megtenni, de a Kálvin téri megállónál már állóhely is korlátozottan volt. Győzött a kényelem az ingyenesség felett: az onnan pár méterre induló buszt választottuk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!