Melyik polgármester adott nőnapra virágot és melyik városvezető nem köszönt a takarítóknak?

2022.02.21. 14:30

A nők megbecsüléséről vitáztak

Arról vitatkozott a hódmező­vásárhelyi közgyűlés a februári ülésen, melyik polgármester adott nőnapra virágot a városháza hölgy dolgozóinak, melyik városvezető nem köszönt a takarítóknak.

Kovács Erika

A nőnapi virágról vitáztak a képviselők, melyik polgármester adott, melyik nem a dolgozóknak.  Fotó: Török János

A női munkaerő megbecsüléséről az is sokat elárul, de a közgyűlésen erről nem esett most szó, hogy Kis Andrea alpolgármester 100 ezerrel kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért, mint a nemrég felvett harmadik alpolgármester, Szabó János. 

 

 

– Többször is előfordult, hogy polgármester úr felhozta, mennyire tiszteli a hölgyeket, és arról is gyakran beszél, hogy a nőnapot csak azóta köszöntik a vásárhelyi hivatalban, amióta ő a polgármester. Ez az állítás nem igaz – mondta a februári közgyűlésen napirend előtti felszólalásában Cseri Tamás fideszes képviselő. 

– Azért hozom fel ezt a témát, mert két lehetőség van, vagy polgármester úr folyamatosan hazudik, vagy négy év alatt nem vette a fáradságot, hogy megkérdezze a hölgyektől, hogyan volt korábban – mondta. 

Márki-Zay Péter azt állította, 2018-ban megkérdezte, és azt mondták neki, hogy nem kaptak virágot. Azt is hangoztatta, hogy a takarítónők arra panaszkodtak, hogy korábban a polgármesternek nem volt szokása köszönni. A vitához többen hozzászóltak, köztük Kis Andrea alpolgármester is. 

– Nem a szívem csücske a nőnapi szokás, mert véleményem szerint a nőket nemcsak az évnek ezen a napján kell tisztelni, hanem mind a 365 napon – mondta. Hozzátette, nincs külön férfiméltóság és női méltóság, csak emberi méltóság van. 

Kis Andrea hozzászólása azért is érdekes, mert az ő emberi méltóságát igencsak rosszul érinthette, amikor tavaly nyáron a közgyűlés harmadik alpolgármesternek választotta Szabó Jánost, méghozzá pár forint híján 100 ezer forinttal több fizetésért, mint amennyit ő, aki a posztot 2018 óta betölti, kap ugyanazért a munkáért. Szabó János nem képviselő, külsősként „ejtőernyőzött” a városházára. A fizetésbeli különbség pedig sokak szemében nemi diszkrimináció. Azóta Márki-Zay Péter egy interjúban bejelentette, ha megnyerné az országgyűlési képviselői választást, Szabó Jánost látná szívesen a polgármesteri székében. 

 

Véleményem szerint a nőket nemcsak az évnek ezen a napján kell tisztelni, hanem mind a 365 napon.Kis Andrea alpolgármester

A nőnapi virágról vitáztak a képviselők, melyik polgármester adott, melyik nem a dolgozóknak. 

Fotó: TÖrök János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!