A gyakorlati tudás az egyetemen is hasznos

2022.02.09. 18:51

Együttműködést kötött a HSZC és a Neumann János Egyetem

Nem csupán műszaki, informatikai, illetve a kertészeti, vidékfejlesztési területtel foglalkozik a kecskeméti Neumann János Egyetem, a gazdaságtudományi területtel is kiegészült kínálatuk.

Munkatársunktól

Együttműködve: a szakképzésben szerzett gyakorlati tudásra örömmel alapoznak az egyetemen. Fotó: Tábori Szilvia

Nem véletlenül kötött együttműködési megállapodást a kecskeméti oktatóhely a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal szerdán. Ahogy a felsőoktatási intézmény rektora, Fülöp Tamás is hangsúlyozta: az alkalmazott tudományok intézményeként oktatásuk gyakorlatorientált, a duális képzés hazai meghonosítása, a vállalatok, a munkaerőpiaci igényekhez igazított képzések kidolgozása iskolájukból indult. Az egyetemi elvárások és a középiskolai tanulmányok összekapcsolása megkönnyíti az intézmények közötti átmenetet. Törekvésük, hogy a hallgatóik tudományos tevékenységébe bevonják a középiskolásokat, egyetemi látogatásra invitálják őket, hogy megismerkedjenek az ottani környezettel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!