Szegedi hírek

2022.02.10. 15:40

Jelentősen befolyásolhatja a hallgatók életét a most aláírt megállapodás

A hallgatók életét jelentősen befolyásoló együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány, az SZTE és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK).

Munkatársunktól

A szerződésben a HÖK kezdeményezte a késedelmes ügyintézéssel és a tanulmányi kötelezettséggel kapcsolatok díjak, mint például a kredit túllépés, a tantárgy órafelvételi és az utóvizsga díjak teljes körű eltörlését. Emellett az alapítvány támogatásával a HÖK idén 200 millió forint plusz ösztöndíjkerethez jutott, amelyet lakhatási és sikerességi ösztöndíjak bővítésére fordítanak majd. 

Szabó Gábor kuratóriumi elnök elmondta, az egyetemvezetés két hete tárta az alapítvány kuratóriuma elé a hallgatók lakhatási problémájának megoldására kidolgozott stratégiai tervét, amelynek támogatásáról már pozitív döntést is hozott az alapítvány vezetősége és a csütörtökön aláírt szerződés a folyamat első lépésének tekinthető. Kiemelte, a modellváltás előtt egy hasonló igény elbírálása jóval hosszabb ideig váratott volna magára a bürokrácia útvesztőiben. 

Fendler Judit kancellár a stratégia többi eleme kapcsán elmondta, terveik szerint jövő tavasszal egy plusz kétszáz fős 1. kategóriás kollégium áll majd az SZTE hallgatóinak rendelkezésére. Arról is beszélt, hogy az alapítvánnyal történő, gördülékeny együttműködésnek köszönhetően jövő szeptemberben megnyílik majd a TIK kávézó, sőt a Jate Klub is újranyithat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!