Szegedi hírek

2022.02.09. 15:28

Képzési börzét rendezett a diákoknak az SZTE – Fotók

Gyakorlatközpontú képzési börzét rendezett a Szegedi Tudományegyetem az Agro Talentis Cégcsoport vállalataival és a régió szakképzési centrumaival szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A pályaválasztás előtt álló diákokat és az elsőéves hallgatókat Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese köszöntötte.

Munkatársunktól

Az árutojás termelő tevékenység megismerése során napos csibéket is simogathattak a diákok. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

– A Szegedi Tudományegyetemen nem csak elméleti tudást biztosítunk hallgatóink számára, de folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk, kiemelt fókuszba helyezve a gyakorlatorientáltságot – mondta a rektorhelyettes. 

A rendezvényen részt vett Bogdán Boglárka, agrárképzésért felelős helyettes államtitkár is.

– Kiemelten fontosnak tartjuk a gyakorlatorientált oktatás erősítését, a duális képzés széleskörű megteremtését, amelyek elsősorban a hamarosan létrehozandó ágazati képzőközpontok keretében fognak megvalósulni. Ennek érdekében tovább erősítjük a már meglévő kapcsolatokat a vállalati partnerekkel és keressük az újakat – fogalmazott. 

A résztvevő fiatalok megismerkedhettek a Mérnöki, a Mezőgazdasági, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar duális és kooperatív képzési lehetőségeivel, továbbá interaktív programokkal várták őket az Agro Talentis Cégcsoporthoz tartozó hat vállalat képviselői. Ismereteket szerezhettek az árutojás termelő tevékenységről, az öntözéses növénytermesztésről, az izocukor gyártásról, a tejelő szarvasmarha tenyésztésről, valamint a rizs- és szemestermény feldolgozásról. Emellett a gabonafeldolgozó, keményítő- és alapanyaggyártás, illetve a zárt rendszerű pulykahústermelés menetét is ismertették a diákokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!