Szegedi hírek

2022.02.01. 18:05

Menekülhet a bíróság elöl Márki-Zay Péter

Rágalmazás miatt kellett volna megjelennie a Békéscsabai Já­­rásbíróságon Márki-Zay Péternek tegnap, de az ügyvédjével üzent, hogy ne is számítsanak rá. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő perelte be.

Szabó Bálint rágalmazásért perelte be Márki-Zay Pétert. Fotó: Bencsik Ádám/ MW

Szabó szerint tűrhetetlen, hogy Márki-Zay többszörösen elítélt, büntetett előéletű bűnözőnek nevezte korábban, pedig soha nem volt elítélve.

 

 

Márki-Zay Péter vagy hazug és gyáva, vagy trükközik – mondta Szabó, miután Márki-Zay nem jelent meg a bíróságon. 

 

– A szavakban bátor Márki-Zay Péter ahelyett, hogy eljött volna a bíróságra vagy távkapcsolaton keresztül részt vett volna a tárgyaláson, gyáva módon megfutamodott covid-érintettség mögé bújva – tette hozzá Szabó Bálint.

 

 

Elmondta: Márki-Zay Péter valóban volt koronavírus-fertőzött, azonban azóta negatív tesztet produkált, tehát elmehetett volna a bíróságra. 

 

– Gyávának nevezte Orbán Viktort vagy Lázár Jánost azért, mert nem állnak ki egy rágalmazó, hazudó politikussal, ő maga viszont megfutamodik, amikor saját szavaiért kellene felelősséget vállalnia. Ha viszont valóban fertőző, akkor nem az országot kellene járnia, hanem karanténban kellene lennie – közölte. Márki-Zay Péter hétfőn a Cseresnyés Kollégium menzáján ebédelt, ekkor már tudta, hogy másnap jelenése lenne a bíróság előtt.

 

 

A Békéscsabai Járásbíróság új időpontot tűz ki a tárgyalásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!