Béres Viki terápiáját segítik

2022.03.13. 13:11

Extrém teljesítménnyel gyűjtött adományt az ultrafutó

140 megtett kilométer 24 óra alatt, 214 ezer forint összegyűlt adomány. Raffai János ultrafutó jótékonysági futást hirdetett hétvégén, rövidebb-hosszabb távokon kísérték sporttársai a népkerti futópályán.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Éjfél és hajnali öt között rótta csak egyedül a köröket, egyébként végig volt mellette valaki. Egyetlen holtpontján felesége, Erika húslevese és persze gyakorlata lendítette át éjjel három óra körül. Raffai János hódmezővásárhelyi ultrafutó 140 kilométert húzott le a városi futópályán huszonnégy óra alatt; szombaton reggel indult és másnap reggel nyolcig körözött a rekortán pályán.

 

A rövidebb-hosszabb távokra hozzá csatlakozók oklevelet és érmet kaptak. János karitatív tevékenysége jól ismert sportolói és civil körökben. 

 

Legextrémebb vállalásait kivétel nélkül felhívásnak szánta eddig is. Ezúttal Béres Viki gyógyulásáért futott, és ez lett eddigi legsikeresebb gyűjtése: 214 ezer forintot adhattak át feleségével közösen Viki szüleinek vasárnap reggel. 

Fuss, hogy segíthess: extrém adománygyűjtő felhívást tett Raffai János. Fotó: Tábori Szilvia

Rögtön azután, hogy János letudta a vállalt penzumot. Az örök mosolygós, csecsemőkori agybénulás miatt mozgásában korlátozott kislány fejlesztéséhez járult hozzá minden futó és adakozó. Köztük Diószegi Gyula, aki vasárnap reggel csatlakozott elszánt sporttársához. 

 

Mint mondta: elért hozzá János felhívása és egyből a csatlakozás és adományozás mellett döntött. Úgy gondolja, hozzá kell járulni ehhez a nagyszerű közösséghez. Korábban évente akár kétezer kilométert is megtett, számtalan verseny oklevelet gyűlt össze, de ezt a mostanit különösen kedves emléklapként őrzi majd. 

 

- Hihetetlenül sokan eljöttek a 24 óra alatt, kicsik és idősek kísértek, biztattak, szinte végig volt mellettem valaki. Nagyszerű érzés, minden sikerült, amit elterveztem  - tette hozzá már Raffai János lapunk kérdésére célba érkezése után vasárnap reggel. 

 

- Teljesen boldog vagyok, ahogy idejött Viki mosolyogva reggel, hihetetlen érzés - mondta. Felesége, Erika végig kitartott mellette, gondoskodott a frissítőkről, a szükséges kalóriáról. Négy liter leves és rengeteg tea, fél liter kávé fogyott, emellett tejberizs, rántott hús többek között. Borzasztóan boldog vagyok, nem csupán futók csatlakoztak hozzánk, jöttek egész nap a támogatók. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!