Szegedi hírek

2022.03.14. 11:30

Legyen béke, szabadság és egyetértés – kérte a szegedi Fidesz

Rabok legyünk vagy szabadok? Bartók Csaba, szegedi Fidesz elnöke szerint a kérdés, most is ugyanaz, mint 174 évvel ezelőtt, utalt ezzel március 15-i beszédében a közelgő választásokra. A nagyobbik kormánypárt szegedi szervezete a Klauzál téri Kossuth-szobornál tartott ünnepséget, ahol Mihálffy Béla békére, egyetértésre kérte a jelenlévőket.

Kiss Anna

A szegedi Fidesz hétfőn a Klauzál téri Kossuth-szobornál rótta le tiszteletét nemzetünk hősei előtt.

– Március 15-e az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja. Minden magyar közös öröksége és ünnepe ez – mondta el Bartók Csaba, Csongrád-Csanád megye 1-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje hétfőn, a Klauzál téren megtartott ünnepségen.

 

A szegedi Fidesz elnöke hangsúlyozta, 174 év óta március 15-én együtt teszünk hitet szabadságunk és nemzeti összetartozásunk mellett. 

– Tisztelet a bátraknak, akik olyan Magyarországról álmodtak, amely nem idegen hatalmaknak alárendelve létezik, hanem független és önálló döntéseket hozhat. Ez a nap arra figyelmeztet minket, hogy nekünk, magyaroknak a szabadságot sohasem adták ingyen. A márciusi ifjak példát mutatnak nekünk abban, hogy a ma országunkat veszélyeztető idegen hatalmakkal, magyarságunkat, keresztény hitünket feladásra szólító támadásokkal szembe kell fordulnunk, meg kell mutatni erőnket, történelmi múltunkból származó egységünket – hangsúlyozta.

 

Az ünnepségen Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy rendkívüli időket élünk, a szomszédunkban esztelen háború dúl, mely felforgatta a hétköznapokat, menekültek százezrei vannak most úton. Megjegyezte, éppen emiatt a 1948/49-es megemlékezés is más értelmet kap.

– Mi Szegeden és a Homokhátságon tudjuk milyen, amikor a szomszédban háború van. Tudjuk és féljünk, éppen ezért egyikünk sem akarja se magának, se családjának, se falujának vagy városának. Haragosainknak és ellenfeleinknek sem akarjuk. Nem szenvedhet többet az ország, nem lehet újra bombák és rakéták áldozata – szögezte le.

 

Mihálffy Béla azt kérte az ünneplőktől, hogy őrizék meg a békét és a kivívott szabadságot, valamint örüljenek, hogy most nem pusztít háború hazánkban. Megjegyezte, legyen ebben egyetértés, és ne hallgassanak a szirén hangokra és azokra, akik  hazánkon belüli békétlenségre vágynak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!