Az életük részévé válik az angol

2022.04.01. 14:00

A Madách-iskolában a sport is fontos szerepet játszik - már lehet regisztrálni az osztályokba

Iskolabemutató sorozatunkból ezúttal a Madách-iskolát ismerhetik meg. Az intézmény az egész városból és a környező településekről iskoláz be, az angol mellett pedig a másik fő profilja a sport.

Timár Kriszta

Szeged – 2022.03.31. Madách Imre Általános Iskola, iskolabemutató. Képen: Elsős tanulók. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Három első osztály indítását tervezik a Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában: egy általános tantervű, angol orientáltat, illetve kettő két tannyelvűt. Pécskai Gabriella intézményvezető elmondta, a két tannyelvű osztályokban a gyerekek már első osztályban heti 5 óra angollal kezdenek, melyből egyet amerikai lektor tart, és 3 készségtantárgyat is angolul tanulnak. Felső tagozatban pedig már heti 8 angol órájuk van és a történelmet, természettudományokat, valamint a célnyelvi civilizációt is idegen nyelven tanulják. 

 

Mindennek köszönhetően 8. osztály végén sokan középfokú nyelvvizsgát tudnak tenni, de egyre többen vannak, akik felsőfokúznak. A szaktárgyi angoltudásuk pedig hatalmas előnyt jelent számukra a középiskolában – fogalmazott az intézményvezető. Hozzátette: az általános tantervű osztályban is angol tagozatnak megfelelő óraszámban tanulják a gyerekek felső tagozaton az idegen nyelvet. 

 

Természetesen a sok nyelv­óra pluszterhet jelent, de a tapasztalatok azt mutatják, megéri ez a befektetés, az angol nyelvi környezet az életük részévé válik. Ezt segítik a nálunk tanuló külföldi diákok is: a madagaszkári, thai, japán és amerikai gyerekekkel ugyanis a szünetekben is angolul tudnak beszélgetni – mondta Pécskai Gabriella, aki hangsúlyozta, az intézmény a teljes városból és a környező településekről is beiskoláz. 

 

Az angol nyelvtanítás mellett a sport is kiemelkedő a Madáchban. A délelőtti órarendbe illesztve délutánonként az iskolában úszás-, korcsolya-, kézilabda-, kosárlabda-, atlétika- és focifoglalkozásokon, illetve tánc- és képzőművészeti szakkörökön lehet részt venni. Mindehhez a két tornaterem mellett udvari kézi- és kosárlabdapálya, illetve egy kültéri fitneszpark is rendelkezésre áll. Az intézmény ökoiskola, így kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatos és fenntarthatóságra nevelésre, továbbá az egészséges életmód kialakítására is. 

 

Szakmai kapcsolatainknak, együttműködő partnereinknek köszönhetően sok tanítási órát, foglalkozást tudunk szervezni külső helyszínen, ezzel még több élményt, tapasztalatot szerezhetnek a tanulók. Járnak a Tudástárba, színházba, könyvtárba, természettudományos laborba és az Agórába is – sorolta az intézményvezető.Az iskola honlapján már lehet regisztrálni a jövőre induló elsős osztályokba. Márciusban elindult a hagyományos „Ovi-suli” program is, amit a „Boldog iskolás leszek!” programsorozatban valósítanak meg. 

 

Aki ezeken részt vesz, jó eséllyel kerülhet be valamelyik osztályunkba – tette hozzá az igazgató. A következő alkalom ma lesz: az érdeklődők délelőtt órákat látogathatnak, délután pedig a gyerekek játékos foglalkozásokon vehetnek részt, miközben a szülőknek tájékoztatót tartanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!