Szegedi hírek

2022.04.02. 15:43

Csapadék miatt csúszós utakra kell számítani

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján szombat estétől az esőzés havas esőbe, havazásba válthat át.

delmagyar.hu

Illusztráció: Bencsik Ádám/ MW

Fotó: Bencsik Ádám

A legfrissebb előrejelzések alapján a szombat esti óráktól országszerte havas esőbe, majd havazásba válthat az időjárás. Az éjszakai havazás miatt vasárnap reggelre a nyugat-dunántúli és az északkelet-magyarországi régió jelentős részén kifehéredhet a táj. 

 

A magasabban fekvő területeken (Alpokalja, Mecsek, Börzsöny, Mátra, Bükk) a friss hóréteg vastagsága az 5 centimétert is elérheti, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár 10 centiméternyi friss hó is hullhat.  

 

Vasárnap délelőtt viszont megszűnik a csapadék, ugyanakkor ezzel párhuzamosan megélénkül az északnyugati szél. Míg hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani.

 

A Magyar Közút arra emlékeztet, hogy bár március 20-án lezárta a téli üzemét, még pénteken elrendelték a szakemberek, hogy a télies időjárással érintett mérnökségeken április 2-től a hóeltakarításhoz és síkosságmentesítéshez szükséges gépi- és személyi állomány is újra bevethető legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!