Szegedi hírek

2022.04.21. 09:00

Mihálffy: Valódi segítséget szeretnék nyújtani

Két hét telt el azóta, hogy Mihálffy Bélát a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjévé választották. Interjúra kértük, amelynek során arról kérdeztük, hogy miként kezdte meg a munkát, mikor választják meg Dorozsmán az utódját, és az ígéreteiből eddig mit sikerült beváltani.

Kiss Anna

Szegeden irodákban, a Homokhátságon fogadóórákon várja a választópolgárokat Mihálffy Béla. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Két hét telt el az országgyűlési vá­­lasztás óta. Hogyan kezdte meg országgyűlési képviselői munkáját? 

– Hálás vagyok a szegedi és a homokhátsági választópolgároknak azért, hogy bizalmat szavaztak nekem. Már az első két hét erős képviselői munkával telt, részt vettem többek közt a magyar és a szerb külügyminiszter találkozóján, a helyi szereplőkkel, intézményvezetőkkel folytattam tárgyalásokat, valamint több megkeresést is kaptam a választóktól. Az Országgyűlés május 2-i alakuló ülése után pedig megkezdődik a komolyabb képviselői munka Szeged és a Homokhátság fejlődése érdekében. 

– Az egyik legfőbb ígérete az volt, hogy elérhető képviselője lesz az embereknek. Mit tesz ennek érdekében? 
– Április 4-től a választók rendelkezésére állok, de ha­marosan irodáim is lesznek a megyeszékhelyen, hogy a személyes találkozásra is lehetőség legyen. Az egyik iroda a városházán, míg a másik a Rákóczi téri kormányhivatalban lesz, utóbbi azért is fontos, mert ha olyan ügyben kérnek segítséget, amely a kormányhivatalban intézhető, akkor egyből megoldást találunk a problémára. De a körzet további tizenkét településén is tartok majd rendszeresen fogadóórákat. Én nem meghallgatni szeretném a választópolgárokat, hanem valódi képviseletet, se­­gítséget szeretnék nekik adni, ahogyan tettem ezt tizenkét éven keresztül Kiskundorozsmán önkormányzati képviselőként. 

Fotó: Kuklis István

– Ígéretet tett a Holt-Tisza rehabilitációjára, a Dorozsmai út fejlesztésére, valamint a harmadik híd létrehozására is. Hol tartanak ezek a munkálatok? 

– A Holt-Tisza helyreállítá­­sa kapcsán lezárult a közbeszerzési eljárás, nincs olyan tényező, ami a projekt fenn­akadását okozhatná, így május elején megkezdődik a munka. A térség fellendítésének része az infrastruktúra fejlesztése is, éppen ezért jelenleg is zajlanak az egyeztetések annak érdekében, hogy a Szilva utcai körforgalom 2 sávos legyen, a Dorozsmai út pedig járhatóbbá váljon. Partneri viszonyom van a kormányzattal, folyamato­san azon dolgozunk, hogy meggyorsítsuk a harmadik híd tervezését, hogy az építkezés is mielőbb elkezdődjön. De mindezek mellett a vidék fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk, ebben segít a Magyar Falu program is. Még a kampány során zajlottak azok az egyeztetések, amelyeknek a múlt héten beért a gyümölcse, az érintett homokhátsági települések 13 pályázati kiíráson több mint 287 millió forintot nyertek a Magyar Falu programban, így többek közt utak, temetők, iskolák, óvodaudvarok újulnak meg még idén. 

– A héten mindennap több száz migránst tartóztatnak fel a körzetében... 

– Igen, a migráció meghatározó tényező a Homokhátságon és Szegeden is, éppen ezért napi szintű kapcsolatban vagyok a rendvédelmi szervekkel és a polgárőrökkel, mert közös célunk, hogy a körzetben élők a lehető legkevésbé érezzék a fokozódó migrációs nyomást. Egy biztos, a határzár marad. 
 

– Kiskundorozsmán új önkormányzati képviselőre lesz szükség. Megvan már a Fidesz–KDNP jelöltje? 

– Június 26-án lesz időközi választás Kiskundorozsmán. A párt jelöltje már megvan, na­­pokon belül be is jelentjük. Olyan jelöltet kerestünk, aki szívvel-lélekkel folytatni tudja azt a közösségépítő munkát, amit én az elmúlt 12 évben végeztem. Szerencsére sikerült megtalálni. Emellett az ásotthalmi időközi választásra is készülünk, ott polgármestert választ majd a település. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!