Vezető hírek

2022.04.13. 15:00

Visszatért Füles és Pamacs

A. T. J.

Bordányi nyuszik a főtéren, és Petra. A legjobb szelfiket galériába rendezve feltöltik majd a település Facebook-oldalára is. Fotó: Török János

Fotó: [email protected]

Petra éppen a fogorvostól tartott hazafelé kedden kora délután, ezért először egy kicsit szabadkozott, de aztán leült szelfizni a bordányi nyulakkal, amiket már tavaly megismerhettek a helyiek. A juta háncsrostból készült nyuszik a hét elején költöztek vissza a Szent István tér közepére, a település első tojásfája mellé. 

 

A nyulak alkotója a falu jól ismert kreatív mindenese, Kálmán Kamilla női szabómester, aki elmondta, az újrahasznosítás jegyében készültek, nehezéknek négy láda meggymag van a nyulakban, a pocakjuk több év szabászati hulladékával van kitömve, fejük, kezük régi plüssfigurák tömőanyagából készült.

 

A nevük ismert, tavaly a falu közösen választhatta ki, hogy a közel másfél méteres húsvéti meglepetésállatok milyen nevet kapnak majd. A legtöbben akkor a Füles és Pamacs névre szavaztak. A feldíszített tojásfa és a húsvéti nyulak is az ünnepi ráhangolódást segítik elő. A cél, hogy minél többen sétáljanak a jó levegőn, és fotózkodjanak a fával, vagy a nyulakkal. Az ötletgazdák azt kérik, az elkészült képeket töltsék fel a közösségi oldalra, ahol használják a #nyuszikafőtéren megjelölést. A legjobb képeket galériába rendezve feltöltik majd Bordány Facebook-oldalára is. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!