Növekvő gyermeklétszám – június 1-jétől fogadják a kicsiket

2022.05.18. 14:00

Elkészült a minibölcsőde Nagymágocson

Az udvaron már áll a kis házikó, mellette a pici benzinkút, és ott parkolnak a lábbal hajtós autók is Nagymágocson, az új minibölcsődében. A csoportszoba egyik sarkában babakonyhát, a másikban szerelőműhelyt is kialakítottak. A játék babák a kanapén üldögélnek. Minden készen áll a kisgyermekek fogadására.

Kovács Erika

Szebellédi Endre polgármester mutatta, már minden készen áll a június elsejei nyitásra. Fotó: Kovács Erika

Örvendetes, ahogyan növekszik nagyközségünk gyermeklétszáma. Ahhoz azonban, hogy a családok minőségi életet élhessenek, szükség van mindkét szülő keresetére. Sok édesanya ezért a gyermeke 2 éves kora körül visszamegy dolgozni. Nagy az igény a bölcsődei ellátásra – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere. 

A településen az óvodával egy épületben működik egy bölcsődei csoport, ahová már nem tudtak újabb kisgyerme­keket felvenni. Az önkormányzat egy új, nagy bölcsőde építését tervezi, azonban míg az ehhez szükséges pénzügyi feltételek nem állnak rendelkezésre, addig is lépni kellett, hogy a felmerült igényeket ki­­elégítsék. 

Az új bölcsőde felépítéséig a most kialakított minibölcsődében biztosítjuk a plusz 8 férőhelyet. A minibölcsőde a Mátyás király utca 26. szám alatt nyert elhelyezést, egy önkormányzati tulajdonban lévő családi házban. Önkormányzatunk bruttó 2,5 millió forintot fordított az infrastruktúra átalakítására, a Miniszterelnökség pedig bruttó 8 millió forinttal támogatta az eszközbeszerzést. Sokan segítettek is, például a kőművesmunkákban Böszörményi Zoltán, a festésben Vígh Zsolt, a faipari munkákban pedig Nagy Tivadar, akik a munkálatok egy ré­szét ingyen végezték el. Ezúton is köszönöm a segítségüket – emelte ki a polgármester. 

Fotó: Kovács Erika

A minibölcsőde egy csaknem 30 négyzetméteres csoportszobából és kiszolgálóhelyiségekből áll, megfelelő méretű udvarral, hatalmas ho­­mokozóval, játékokkal felszerelve. A szükséges dolgozói létszám is rendelkezésre áll. A bölcsődei szolgáltatás bővítésével 2 új munkahelyet teremtettek Nagymágocson. 

A minibölcsődét június 1-jétől veszik birtokba a ki­csik, ide összesen 8 gyermek jár majd. Szebellédi Endre el­­mondta, a másik bölcsődei csoportjuk is 100 százalékos kapacitással működik, és úgy tűnik, hogy az új minibölcsődében is megvan a teljes gyermeklétszám, már a nyitás előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!