Domaszék

2022.05.21. 14:05

Hatévesen ugrott neki a 73 kilométernek - Galéria

A hétvégén rendezték az idei Homokhátság Kört, ami arról szól, hogy sok ember közösen vagy gyalog, vagy biciklivel tesz meg különböző távokat. Fontos, hogy ez egy túra, és nem verseny volt, viszont érmet mindenki kapott. A legfiatalabb, még nem egészen hatéves biciklis is.

Suki Zoltán

Komoly fába vágta a fejszéjét, aki úgy döntött, hogy 73 kilométert teker. Fotó: Kuklis István

Alig látszott ki egy kisfiú a felnőtt biciklisek közül szombaton reggel Domaszéken, ahonnan az idei Homokhátság Kör indult. Később megtudtuk, hogy a bátor gyermek nem más mint Bakos Patrik, aki jövő héten lesz hat éves, és úgy döntött, hogy ezt azzal ünnepli meg, hogy letekeri a 73 kilométeres nagy kört.

Börcsök Zoltán, a Homokháti Bringaklub vezetője a start után elmondta, hogy összesen 170-180 biciklis vágott neki a három táv valamelyikének. A gyalogosoknak 30 kilométer kellett megtenniük, ezt választhatják a biciklisek is, de ők – ahogy korábban említettük – akár 73 kilométer is tekerhetnek, ami azért komoly feladat.

A szervezők egyébként külön hangsúlyozták, hogy a túra nem verseny. Egy olyan szintidőt határoztak meg, ami szerintük mindenki számára könnyen teljesíthető. A túrát azoknak tekintik teljesítettnek, akik 15 óráig visszaérkeznek Domaszékre.

A túrán csak nevezéssel lehetett részt venni. Korlátozott számban a helyszínen is fogadták a nevezéseket. Mindenki saját rajtszámot, indulócsomagot kapott és természetesen frissítőpontokat is alakítottak ki. Célba éréskor pedig mindenkinek járt az érem.

Az egyébként a helyszínen is látszódott, hogy a részvevők tényleg szórakozásnak, és nem versenynek tekintik a sporteseményt. Az indulás előtt mindenki kedélyesen beszélgetett, az izgalomnak nyoma sem volt.

Az egyik induló arról beszélt, hogy ő röszkei, de sokszor kerékpárral jár dolgozni a szegedi munkahelyére. Azt mondta, hogy így fél óra alatt ér be, autóval pedig negyed óra alatt tudja teljesíteni a távot.

A Homokhátság Körön a rendőrség is ott volt, az úgynevezett BikeSafe programmal. Ebben a kerékpárokat lehet regisztrálni, hogy - nagyon leegyszerűsítve – legyen egy forgalmi engedélyük a bicikli és a tulajdonos adataival. Ha esetleg lába kélne a kerékpárnak így könnyebben nyoméra akadhatnak a rendőrök, ráadásul, ha látják, hogy regisztrálva van, kevésbé valószínű, hogy ellopják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!