Vezető hírek

2022.05.24. 21:47

Nem tudta megismételni a bravúrt a Szedeák

Az Arena Savariában ismét nyert a Falco KC Szombathely, ezzel 2–1-re vezet a három győzelemig tartó párharcban.

Vajgely Pál

A sárgamezes Falco ezúttal is jobban dobott, 2–1-es hátrányban a Szedeák. Fotó: Cseh Gábor, MW

Nehezen lendült játékba a Naturtex-SZTE-Szedeák a Falco elleni negyeddöntős párharc harmadik meccsén. Kezdetben védekezésben nem tudta azt nyújtani a Tisza-parti csapat, amely kulcsfontosságú volt a második meccsen aratott győzelemhez, a Falco pedig ezt kihasználva könnyű kosarakat szerzett. 

A folytatásban ugyan Persons vezérletével tartotta magát a Szedeák, és nagyon távolra nem engedte el ellenfelét, de a lepattanókkal és a büntetőkkel meggyűlt a baja. Golomán könyökölte csúnyán arcon Alstont, az amerikai centert le kellett cserélni, következménye viszont nem lett az esetnek. Az első félidő végén tíz pont fölé tornázta az előnyét a jó százalékkal dobó Falco, de Davis triplájával végül kereken tízpontos hátrányban volt a Szedeák, 49–39.

Alston szerencsére vissza tudott térni, majd sok hibával indult a második félidő, de Persons büntetőivel tíz ponton belülre tudott jönni a Szedeák. Igaz, csak pillanatokig, megállt támadásban a Szedeák, Perl ziccere után 63–48-nál időt kellett kérnie Simándi Árpádnak. 

Ezt követően sem sikerült közelebb jönni, sőt, Somogyi triplája után már 69–50-re vezettek a szombathelyiek a negyed végéhez közelítve. Barac büntetőjével került húszpontos hátrányba a Szedeák, amelyből sikerült faragnia az utolsó negyed kezdetére.

Váradi hármasával újra húsz pont volt közte, a lepattanózásban pedig nem tudott feljavulni a Szedeák. Az utolsó percekre így nem maradt kérdés, ezúttal nem tudták azt az extra védekezést és csapatmunkát hozni Bognár Kristófék, amely szombaton eredményre vezetett, és nem sikerült nyolcvan pont alatt tartani a szombathelyieket: amikor legyőzték a Falcót a szegediek, mindkétszer nem érte el a nyolcvan pontot a címvédő. A végén jöttek a fiatalok, egy-egy szép tripla Polányitól és Mayertől, de ez már csak kozmetikázás volt. A Falco 96–74-re nyert, és ezzel 2–1-re vezet a negyeddöntőben.

A páharc negyedik meccsét pénteken 19 órától az újszegedi sportcsarnokban rendezik. 

Falco KC Szombathely–Naturtex-SZTE-Szedeák 96–74 (28–21, 21–18, 25–20, 22–15)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés. Szombathely, Arena Savaria, 2500 néző. Vezette: Praksch, Frányó, Csabai-Kaskötő.
Falco: SOMOGYI 13/6, Clark 6, Benke 12/6, Golomán 11/9, KELLER Á. 13/6. Csere: Váradi 8/6, PERL 23/3, Barac 6, Verasztó 2, Hawkins 2, Sövegjártó. Vezetőedző: Milos Konakov.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 17/9, Balogh 2, Cook 12, Bognár 9, Alston. Csere: Keller I., Szatmári 4, Davis 14/9, Mayer 3/3, Polányi 3/3, Filipovics 8, Kerpel-Fronius B. 2.  Vezetőedző: Simándi Árpád.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Falcónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!