Szegedi hírek

2022.05.01. 15:00

Végre újra majális volt a ligetben - Fotók

Igazi majális hangulat uralkodott vasárnap késő délelőtt az újszegedi Erzsébet ligetben, a majálison. Még egy igazi szakszervezettel is találkoztunk. És persze volt vattacukor, meg vidámpark is.

A. T. J.

Móka, kacagás és pörkölt illata szállt. Végre újra majális volt az újszegedi ligetben annak minden kellékével együtt. Fotó: Frank Yvette

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. Most a vívmányokat inkább hagyjuk, marad a szórakozás. 

Beszéljünk arról május elseje alkalmából. Idén sajnos, nem hogy hosszú hétvége nem volt, pénteken és szombaton ballagásokkal voltak elfoglalva az emberek, de még vasárnapra is esett a munka ünnepe, így olyan nagy bulihangulat egyik nap sem volt, panaszkodott is erről néhány árus.

Fotó: Frank Yvette

Pedig vasárnap késő délelőtt úgy láttam, sok okuk nem volt a panaszra. Ebben az országban, ha egy térre kipakol egy vendéglátós és kitesznek mellé egy padot és egy asztalt, akkor ott az emberek enni fognak. Lehet panaszkodni az árakra, meg szörnyülködni azon, mi mennyibe kerül, de akkor is enni-inni fognak.

A liget bal oldala hagyományosan a pártoké, szakszervezeteké, a színpadé és a vidámparkosoké. Itt találkoztunk a szegedi majális egyetlen szakszervezetével. 

 Mi vagyunk az utolsó, akik itt vagyunk 

– mondta Nemes Sándor, a Postás Szakszervezet Szegedi Területi Szakszervezeti Bizottsága titkára, majd pálinkával és Unicummal kínált. A postás szakszervezeti tagokat hurka-kolbásszal, flekkennel és roston csirkével vendégelte meg érdekképviselet.

A Momentumon, a DK-n és a szocialista párton túl Német Ferenc önkormányzati képviselő egy bogrács birka és egy bogrács sertéspörkölt között szaladgált. A Fidesznél 120 kiló húsból készült az ebéd. 

Két bárányt és egy disznót vágtak le a támogatóink, ez egy baráti főzés, csak jó nagyra sikerült 

– mondta a képviselő és közben befutott Botka László polgármester is családjával – persze nem a Fideszhez –, majd tettek egy tiszteletkört a majális forgatagában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!