Több mint százan vehették át oklevelüket

2022.06.17. 16:16

Doktorokat avattak a Szegedi Tudományegyetemen - galéria

Munkatársunktól

Több mint száz doktor vette át oklevelét pénteken a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Fotó: Török János

Összesen 119 doktor vehette át oklevelét a Szegedi Tudományegyetem avatóünnepségén pénteken. 18 habilitált és 101 PhD doktori címet szerzett hallgatót köszöntöttek a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. 

Az egyetem Habilitációs Bizottsága az orvos- és gyógyszertudományok területén 8, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén 3, a természet- és műszaki tudományok területén 7 habilitált doktor címet ítélt oda. Majd a Doktori Tanács az Állam- és Jogtudományi Karon 4, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 36, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 12, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 4, a Természettudományi és Informatikai Karon 43 doktori fokozatot adományozott. 

A Bartók Béla Művészeti Kar hegedűegyüttesének nyitánya után a résztvevőket Vécsei László, az SZTE Doktori Tanácsának elnöke köszöntötte, majd Pál József, a Habilitációs Bizottság elnöke habilitált doktorrá nyilvánította a jelölteket, akik egyesével átvették oklevelüket. 

Ezt követően a PhD hallgatók terjesztették elő kérelmüket, majd letették doktori esküjüket.

Esküszöm, hogy a Szegedi Tudományegyetemen megszerzett tudás birtokában hivatásomat a tudományetikai elveket követve gyakorlom embertársaim javára. A Veritas, Virtus és Libertas szellemében minden igyekezetemmel arra törekszem, hogy a tudományos igazságot a legnagyobb lelkiismeretességgel, szabadon, elfogulatlanul és minél hitelesebben megismerjem, szaktudományom fejlődését további munkámmal elősegítsem – ismételték az eskü szövegét az újdonsült PhD doktorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!