Vezető hírek

2022.06.13. 09:13

Idős nőt raboltak ki – vádat emelt az ügyészség

delmagyar.hu

Illusztráció: Fehér Gábor

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik Karácsony előtt vették el erőszakkal a sértett ékszereit. A vádirat szerint a két férfi 2021. december 23. napján a koraesti órákban megszólította a Szegeden, a körtöltésen hazafelé sétáló sértettet. A vádlottak beszélgetést kezdeményeztek az idős, nehezen járó, náluk sokkal gyengébb fizikumú sértettel, melynek során egyikőjük a nő mögé került és földre rántotta őt. 

Ezt követően, amíg a vádlottak egyike az ellenálló sértettet lefogta, száját befogta és a földre szorította, addig a másik férfi kivette a nő arany fülbevalóit, illetve az ujjait egyesével kifeszegetve lehúzták a gyűrűjét is. A vádlottak a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket, valamint 8 napon túl gyógyuló ujjtörést okoztak. A két férfi 145 ezer forint értékű ékszereket tulajdonított el, amiket a rendőrök a nyomozás során lefoglaltak és a sértettnek visszaadtak.

A járási ügyészség a különös visszaeső vádlottakat minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség indítványt tett a vádiratában arra is, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűnösséget a váddal egyezően beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor velük szemben a bíróság 10 illetve 9 év fegyház büntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!