Szegedi hírek

2022.06.02. 19:48

Ingyenes fodrászat is volt a Középiskolások Hetén

Társasjátékozni, frizurát vágatni és új könyvet is lehetett nyerni a Kö7 csütörtöki programjain. A középiskolásoknak szóló egyhetes rendezvénysorozat pénteken zárul, a koncertek előtt megválasztják Szeged legmenőbb tanárát.

T. K.

Az egyik legnépszerűbb állomás a móravárosis diákok ingyenes fodrászata volt. Fotó: Török János

Most zajlik a Középiskolások Hete, amelyre a város minden diákját ingyenesen várják a szervezők. Csütörtökön az Ortutay Kollégium adott helyet a programoknak, amelyet a Mozogjunk! mottóval láttak el. Az intézményben szétszórtan lehetett csatlakozni a programokhoz, az udvaron például összkollégiumi csapatversenyt tartottak, illetve felállítottak két teqball pályát. Aki viszont úgy érezte, hogy a melegben inkább nem ugrálna a napon, az épületben is számtalan érdekesség közül válogathatott.

Ha már ingyen van, nem hagytam ki – magyarázta Kovács Virág, miért döntött úgy, hogy beül az egyik móravárosis diák fodrász székébe és levágatja a haját. Ez volt a legnépszerűbb helyszín, sorban álltak a fiatalok. De nem csak azoknak tetszett ez a lehetőség, akik megszépülhettek, hanem azoknak is, akik így gyakorolhattak.

Ha sokan nézik, ahogy dolgozok, az kicsit stresszes, de egyébként élvezem ezt a helyzetet – mondta Csepelyi Márta, aki érettségi utáni kétéves képzésének most jár a felénél.

A másik népszerű állomást a Somogyi-könyvtár rendezte be: náluk egy szókereső játékért cserébe bárki választhatott egy új könyvet ingyenesen. A fiataloknak szóló regények és képregények hamar gazdára találtak. Három tömörkényes diáklány is ilyeneket szorongatott a kezében.

Tetszenek a programok. Megnéztük a hungarikumokat, kirakóztunk és még a Just Dance-et kipróbáljuk, mielőtt visszamegyünk a saját kollégiumunkba – mondták. Az általuk említett programokon kívül egyébként lehetett még társasjátékozni, önismereti tesztet kitölteni vagy akár reklámújságokból kosarat fonni.

A Kö7 pénteken koncertekkel és Szeged legmenőbb tanárának megválasztásával zárul. A négy jelölt Csabai Ferenc, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola; Csepregi Imre, a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum; Nagy Ildikó, a Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskola és Novotny Katalin, a Deák Ferenc Gimnázium pedagógusa. Ők várják a like-okat a rendezvény Facebook-oldalán, a legtöbb voksot begyűjtő pedagógust hirdetik ki késő délután győztesként.

Címkék#Kö7#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!