Farkas Éva Erzsébet: Az Almási utcai a térség legmodernebb iskolaépülete

2022.06.16. 20:40

Iskolabuszokat kért a polgármester a tankerülettől

Kovács Erika

Fotó: Wikipédia

2,4 milliárd forintból épült meg a 16 tantermes, legkorszerűbb körülményeket biztosító iskola Makón, az Almási utcában. A tervek szerint ide költöztetnék át a Bartók iskolát is. A szülők azonban sérelmezik, hogy a diákoknak a városközpont helyett két kilométerrel messzebb kell iskolába járniuk szeptembertől.

A Bartók-iskola ügyében Farkas Éva Erzsébet polgármester közleményt adott ki.

Az elmúlt napokban sokan megkerestek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát érintő változások miatt. Azt látom, hogy a közösségi médiában néhányan politikai ügyet, botrányt akarnak kelteni a Bartók Székhelyintézmény költözéséből – írta a hivatalos Facebook oldalán megjelentetett közleményben a város polgármestere.

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta: az Almási utcán felépült új iskolaépület megépítése hatalmas fejlődés a városnak.  – Ez jelenleg a térség legmodernebb, legfejlettebb iskolaépülete! Biztosak vagyunk abban, hogy mind a pedagógusok, mind pedig az oda járó gyermekek és családjaik örömére és megelégedésére szolgál majd a jövőben a gyönyörű környezet, amely ideális körülményeket biztosít a hatékony és eredményes oktatáshoz, neveléshez.

A közleményben arról is írt, hogy a Bartók-iskola jelenlegi épülete a város tulajdonában áll, amelynek eladásáról vagy további hasznosításáról nem történt egyeztetés, nem született képviselő- testületi döntés. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkormányzatának nem feladata az oktatás ellátása.

Ez azt jelenti, hogy az oktatás szervezeti kialakításáról nem az önkormányzat hoz döntést. Arról azonban biztosíthatom Önöket, hogy csak olyan döntést fogunk elfogadni, ami a gyermekek érdekét szolgálja. A Bartók Székhelyintézmény közössége pedig nem lehet semmivel sem kevesebb az eddigieknél! – tette hozzá.

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, minden változás mellett és ellen lehet érveket hozni.

Minden változás hoz a jó mellett, az eddig megszokotthoz képest új helyzetet. Ezért fontos, hogy kijelöljünk egy célt, amit követünk. Ez a cél jelen esetben nem lehet más, mint hogy a makói gyermekek jobb körülmények között részesüljenek egyre jobb minőségű oktatásban – írta a polgármester. Közölte azt is, hogy az iskolát működtető Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ felé javaslatot tett arra, hogy az intézmény nevét Makói Bartók Béla Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névre változtassák. Kérte emellett azt is, hogy a szülők igényeit figyelembe véve pedagógus kísérettel ellátott iskolabuszokat biztosítsanak a tanulók számára.

Arra szeretném kérni a Bartók iskolába járó gyermekek szüleit, hogy hallgassák meg a fenntartót, nézzék meg az új iskolaépületet. Tegyék fel a kérdéseiket, kérjenek megoldást a felmerülő problémákra, de ne hozzanak elhamarkodott ítéletet és végképp ne zárkózzanak el a változás elől! Továbbá arra szeretném kérni mindazokat, akik nem érintettek szülőként, hogy ne a veszteségekben lévő fájdalmakat mélyítsék, hanem segítsük együtt az új megoldási lehetőségeknek az érvényesítését. Aki a saját politikai hasznát keresi ebben a kérdésben, az rossz úton halad – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!