Vádemelés

2022.06.17. 10:00

Kétszer is megszúrta a bicskával

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly ősszel Szegeden, a nyílt utcán sebesítette meg életveszélyesen volt élettársát.

delmagyar.hu

Fotó: DM

A vádirat szerint a vádlott és a férfi korábban öt éven keresztül élettársi kapcsolatban éltek egymással, melynek sorozatos veszekedések miatt vetettek véget. A nő rövid időre külföldre költözött, hazatérését követően azonban több alkalommal újra találkoztak egymással. 

2021. november 5-én, a vádlott a sértett lakásán tartózkodott, ahol együtt alkoholt, míg a nő kristály nevű kábítószert is fogyasztott. A közöttük kialakult szóváltás miatt a vádlott távozni akart, a férfi azonban próbálta visszatartani, az utcára is követve kérlelte őt, hogy maradjon. Folyamatos veszekedésük közben a sértett kétszer pofon ütötte a nőt, aki erre egy kinyitható bicskát vett elő, mellyel mellkason illetve a sértett védekezése folytán a bal könyökén szúrta a férfit, majd a bicskát eldobva, futva távozott. 

A főügyészség a terheltet életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésével vádolja. Vádiratában arra az esetre, ha bűnösségét beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség 3 év 6 hónap börtön kiszabására tett indítványt. A vádemeléskor letartóztatásban lévő elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!