Stratégiai tervet dolgozhatnak ki

2022.06.03. 10:02

Mihálffy Béla: 80 millió forint érkezik Szeged fejlesztésére

K.A.R.

Fotó: Frank Yvette

Újabb fontos fejlesztés érkezik Szegedre. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 80 millió forint forrást nyert a megyeszékhely, melyből a város a fenntartható városfejlesztést szolgáló stratégiai tervét dolgozhatja ki – ezt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő jelentette be pénteken a közösségi oldalán. 

Hangsúlyozta, ez egy rendkívül fontos támogatás, ugyanis az ebből a forrásból kidolgozott stratégiai és fejlesztési terv lesz az alapja a következő időszakban megvalósítani tervezett fejlesztéseknek a városban. Megjegyezte, Szeged továbbra is számíthat a kormány támogatására. 

Mihálffy legutóbb egyébként március 27-én tett utoljára bejelentést a TOP Plusz kapcsán, akkor Gémes Lászlóval, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökével közösen közölte, hogy 2,7 milliárd forint érkezik Csongrád-Csanádba útfejlesztésre, valamint 3 intézmény korszerűsítésére is pénzt nyert a megye.

Ennek a csomagnak a részeként újul meg például a Balástya-Forráskút közötti útszakasz több mint 1,2 milliárd forintból. A képviselő akkor azt mondta, ez kiemelten fontos beruházás, hiszen a Homokhátságot ez az út köti össze az autópályával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!