Közleményt adott ki a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete

2022.06.27. 16:39

Vásárhelyi Fidesz: Szabó Jánosnak vállalnia kell a felelősséget a tömegközlekedés törvénytelen átszervezése miatt

Delmagyar.hu

Az ön­kormányzat 2021. március 1-jétől a Jovány Busz Kft.-re bízta a helyi buszközlekedés-szolgáltatást. Archív fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A Közbeszer­zési Döntőbíróság összesen 32 millió forintra bírságolta meg a hódmezővásárhelyi önkormányzatot és a HVSZ Zrt.-t a szabálytalan közbeszerzés miatt - írtuk meg június 25-ei lapszámunkban. Az ügy előzményeit is nyomon követte lapunk, ami úy indult, hogy az ön­kormányzat 2021. március 1-jétől a Jovány Busz Kft.-re bízta a helyi buszközlekedés-szolgáltatást. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezete a bírság kapcsán az alábbi közleményt juttatta el a Délmagyarországhoz:

"A napokban a Közbeszerzési Döntőbizottság rekordösszegű, harminckettő millió forintos bírsággal sújtotta a hódmezővásárhelyi önkormányzatot, valamint a HVSZ Zrt.-t, amiért többszörösen megsértette a törvényeket a helyi tömegközlekedés átszervezése során.

Márki-Zay Péter a közbeszerzési törvényeket megkerülve fizetett ki a saját kampányfuvarosának legalább 84 millió forintot! Törvénytelenül járt el a város a Volán Busz esetében is, hiszen a céggel írásban nem kötöttek szerződést. Egy bírósági döntés értelmében pedig várhatóan további akár 240 millió forintot kell kifizetnünk az állami busztársaságnak, mert a Márki-Zay vezette hivatal még arra is képtelen volt, hogy tisztességesen lezárja velük az együttműködést.

A vásárhelyi tömegközlekedés korrupt, dilettáns és törvénysértő átszervezése többszáz milliós kárt okoz a városnak. Az átszervezés kulcsfigurájának számító Szabó Jánosnak vállalnia kell végre a felelősséget, és be kell adnia a lemondását. Márki-Zay Péternek a politikai tisztogatás helyett végre valóban „vezetői döntést“ kellene hoznia és Szabó Jánostól kellene elvenni az alpolgármesteri feladatköröket."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!