Megszólalt a megvert nő

2019.10.04. 07:00

Embertelenül bánnak a dolgozókkal a Tisza Expónál – állítja az áldozat

Tovább gyűrűzik az a botrány, ami szerdán robbant ki, mert egy kiszivárgott hangfelvétel szerint Szilágyi István, a Tisza Expo ügyvezetője és egyben Botka László beszállítója felpofozta egyik kolléganőjét, aki fel akart mondani. A nő elmondta, mi vezetett idáig, és arról is beszélt, hogy a cégnél bejelentés nélkül dolgoztattak embereket.

Suki Zoltán

A Fidesz és Nemesi Pál is elítéli a nőverő Szilágyi Istvánt. ILLUSZTRÁCIÓ: DM

Fotó: Frank Yvette [email protected]

– Az volt a csúcspont, amikor reggel héttől este hétig kint takarítottunk, és olyanokat csináltunk, ami egy rendezvényszervezőnek nem a feladata. Ráadásul azt mondták, hogy ha nem tetszik valami, el lehet menni – mondta a Szegedma.hu-nak az a nő, akit egy hangfelvétel szerint megvert és megalázott az akkori főnöke, Botka László egyik beszállítója, Szi­lágyi István. A nő egy másik kolléganőjével ment be Szi­lágyihoz felmondani a folyamatos rossz munkakörülmények és a bánásmód miatt. Azt is mondta, hogy Szilágyi István kártérítést követelt tőlük, pedig a másik kolléganője be sem volt jelentve a Tisza Expónál. Ezután gyakorlatilag azonnal jött a verbális fenyegetés, majd a férfi többször is megütötte a nőt.

Szinte azonnal ütött

Tegnap írta meg a Délmagyarország a Szegedma.hu cikke nyomán, hogy brutálisan megverte egyik női munkatársát a városi rendezvények, például Polgármester Konyhája, Borfesztivál, Bortér, Gyereknapi Piknik, közpénzből finanszírozott, rendkívül sok éve és sokat foglalkoztatott rendezvényszervezője, közreműködője, akivel jó viszonyt ápol Botka László.

A bántalmazott nőt elérte a Szegedma.hu. A lapnak az asszony elmondta: feketén foglalkoztatnak embereket a Tisza Expo Zrt.-nél, nem tartják be a munkavállalókkal kötött szer­­ződéseket, túlóráztatják a dolgozókat, és még csak ki sem fizetik őket.

Először jött a verbális fenyegetés, majd a férfi többször is megütötte a nőt. ILLUSZTRÁCIÓ: DREAMSTIME

Feketén dolgoztatnak

A verésről készült hangfelvételen jól hallható, hogy hogyan őrjöng Szilágyi István. – Majd én elverlek! Hát, nem te leszel az első, b***meg! – ez hallható a Délmagyar.hu-n is meghallgatható hangfelvételen. Ezután az következik: – Takarodj! – majd a férfi hangját csörömpölés és dulakodás zaja nyomja el, végül a nő kö­nyörög, hogy ne bántsák.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. évek óta dolgozik a Tisza Expóval. Az önkormányzati cég vezetője, Németh István sze­­rint „gyerekkori barátja” a nőt verő Szilágyi. A cég a faházakat telepíti többnyire, de nyilván más feladatuk is van az önkormányzati rendezvényeken, a hangfelvételen például az egyik rendezvény áramellátásán vi­­tatkoznak. A 12 órás munkanapot például a Borfesztivál idején követelte meg tőlük a cég.

Egy nő is végignézte

A hangfelvételen hallatszik, amint a bántalmazott nővel nemcsak a cégvezető, hanem egy másik nő is üvöltözik az irodában, és minősíthetetlen hangon beszélnek. Ő a Szegedma.hu szerint Tanner Zsanett, a Ti­­sza Expo irodavezetője, aki a hangfelvétel alapján végignézte, ahogy verik a kolléganőjét.

A megvert nő azt is elmondta, előbb a rendőrséghez, majd a bírósághoz fordult. A Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben a Szegedi Járásbíróságon magánvádas eljárás indult, amelynek keretében a bíróság november 7-én személyes meghallgatást tart.

Gengsztertempó

A szegedi Fidesz szerint Szegeden baloldali politikai maffia működik alvilági módszerekkel, ahogy írják : „aljas gengsztertempóban” mennek a dolgok a városban. A közlemény szerint most már minden szegedi tudhatja, mit művelnek Szegeden: azt hiszik, ők mindent megengedhetnek maguknak.

– Ha úgy tartja kedvük, ledózerolják a Mars téri piacot, tönkretéve tucatnyi családot, VIP-parkolóbérleteket osztogatnak egymásnak ingyen – áll a Fidesz közleményében. Hozzáteszik: mélyen elítélik a nőverést, és soha többet nem fordulhat elő olyan, hogy nőket bántalmaznak az önkormányzaton keresztül, közpénzen eltartott szegedi cégekben vagy bárhol máshol.

Botka határolódjon el!

Közleményt adott ki Nemesi Pál is. A független polgármesterjelölt arra szólította fel Botka Lászlót, hogy azonnal határolódjon el a nőverő Szilágyi Istvántól.

– Amit a Tisza Expo Zrt.-nél Szilágyi István megengedett magának, az mindenen túltesz, amivel valaha is találkoztam. Együttérzek a bántalmazott hölggyel, és mélységesen elítélem az őt megverő ügyvezetőt. Ilyesmi sem Szegeden, sem máshol, soha többé nem történhet meg, egyetlen nővel sem – fogalmazott a közleményben Nemesi Pál.

Szegedma.hu szerint Tanner Zsanett, a Ti­­sza Expo irodavezetője, aki a hangfelvétel alapján végignézte, ahogy verik a kolléganőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!