Friss megyei hírek a járvánnyal kapcsolatban

2021.09.28. 18:52

Egyre többen viselik ismét a maszkot

Az utcán sétálva egyre több olyan emberrel találkozunk a megyében – főleg a városokban -, akik újra viselik a szájat és az orrot eltakaró maszkot, illetve ez az arány még nagyobb a tömegközlekedésen utazók körében.

Munkatársunktól

20200324 Budapest Ilyen Budapest a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések hatására. Fotó: Bach Máté BM Magyar Nemzet

Fotó: Illusztráció / Bach Máté

Utóbbinál olyanokkal is találkozhatunk, akik kesztyűben, vagy valamilyen nejlont a kezükre húzva fogják meg a kapaszkodókat, jeleznek a leszállásnál. Az óvatosság nem véletlen, újra terjed a koronavírus és az új megbetegedéseket a delta-mutáns okozza.

A kedden reggel a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon nyilvánosságra hozott adatok szerint hétfőn újabb 265 magyar állampolgárnál mutatták ki a Covid-fertőzést, nyolcan hunytak el. Csongrád-Csanád megye ebből 14-gyel részesül, az összes regisztráltak száma így 34 ezer 118-ra nőtt, amivel a megyék rangsorában a középmezőnyben foglal helyet, lakosságarányosan is hasonló a helyzet.

Ebben a „versenyben” Budapest áll a legrosszabbul, a kezdetektől kedd reggelig 148 ezer 129 fertőzöttet regisztráltak a fővárosban, utána Pest megye következik több mint 114 ezerrel. A már említett Pesten kívül a megyéknél a legtöbb beteget Borsod-Abaúj-Zemplénben (47 ezer 506) és Győr-Moson-Sopronban (45 ezer 20) vették számba, lakosságarányosan 20 ezer 715 fertőzöttel Nógrád áll a legrosszabbul, ez a megye a legsötétebb árnyalatúra színezett az erről tudósító térképen.

A legjobb, sőt az egyetlen védelmet a vakcinák biztosítják, az is kiderül ugyanis a kormányzati oldal adataiból, hogy legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, míg a szérumot már felvetteknek kevesebb mint 1 százaléka kapja el a vírust és a betegség lefolyása is jóval enyhébb náluk. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni, utóbbi a www.eeszt.gov.hu oldalon tehető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!