már a tizedik ilyen rendezvény volt

2021.09.17. 14:56

Rendőrök versenyeztek Szegeden

Karos forgalomirányító, motoros és járőr-gépkocsivezető és baleseti helyszínelő rendőrök mérték össze tudásukat Szegeden szeptember 17-én. Ez már a tizedik ilyen rendezvény volt.

Munkatársunktól

Szeged 2021.09.17. rendőrségi foralomirányító verseny fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A rendőrök reggel ezúttal is egy elméleti feladatsorral kezdték a napot, majd ki-ki a saját versenyszámának kijelölt helyszínre indult. Ami a szegedieket valóban érintette, az a karos forgalomirányító rendőrök vetélkedője volt, mert ők a forgalomban, azaz éles helyzetben versenyeztek.

Velük a Csongrádi sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében lehetett találkozni délelőtt 11 órától. A karos forgalomirányítóknak egyébként nincs egyszerű dolguk.

Nem egyszerű a forgalomirányítók dolga. Fotó: Kuklis István

A kereszteződésben álló rendőrnek határozottnak kell lennie, észre kell vennie a szabálytalankodókat, és figyelnie kell saját testtartására is. Többek között ezt is pontozták a versenyen.

„A verseny megrendezésével célunk a közlekedésrendészeti területen tevékenykedő rendőrök szakmai ismereteinek elmélyítése, továbbá a rendezvény kapcsolattartási és konzultációs lehetőséget nyújt a szakmai munka magasabb szintre emeléséhez” – írta a rendezvényről lapunknak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A versenyszámok sikeres teljesítése után a rendőrök egy kisvendéglőben találkoztak, hogy értékeljék az eredményeket, és átbeszéljék a verseny tapasztalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!