Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Budapest underground: leáll a metróépítés

Műszaki ellenőrök mennek ki hétfőn reggel a 4-es metró építésének állomásaira, így még délelőtt kiderül, hogy valóban leállt-e a BAMCO az építéssel. A cég pénteken közölte a beruházóval, hogy leáll, amennyiben nem fizetik ki a többletköltségeit.
A BAMCO múlt hét végén közölte, hogy a tervek módosítása miatt többletmunkája keletkezett, amiért több pénzt akar kapni. A DBR Metro vitatta ezt.

A DBR korábbi tájékoztatása szerint a BAMCO eddig csaknem 150 követelést nyújtott be a beruházóhoz, amelyekben a többletköltségeik megtérítését kérik, összesen 37 milliárd forint értékben. A DBR ezek közül 25-öt tartott jogosnak, az ezekért járó 1,6 milliárdot folyamatosan fizetik ki a BAMCO-nak. A további követelések jogosságát még vizsgálják, ám egy részüket teljesen irreálisnak tartja a beruházó cég.

A város vezetői egyetértenek a DBR-rel, hogy a metróépítésben résztvevő egyetlen kivitelező cég sem formálhat jogosulatlanul igényt a szerződésen túli többletkiadásokra.

A DBR szerint szerződésszegésnek is minősülhet, ha a BAMCO nem jogi úton kívánja rendezni a vitát, hanem önkényesen le akarja állítani a szerződésben vállalt munkáit és további tárgyalásokat sürget.

A BAMCO az alagutakat fúrja és építi az Etele téri, illetve a Szent Gellért téri állomást. A céget hétfőn reggel a Független Hírügynökségnek nem sikerült elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalázó helyzetben a baranyai doktorok

Megalázó, hogy míg Mohácson, Komlón ezer forint alatti órabérért dolgoznak ügyeletben a háziorvosok,… Tovább olvasom